guide ragusa ibla sicilien
Rejser

Vores første dage i Ragusa, Sicilien

(Indlægget indeholder reklame for The New)

Det er allerede to dage siden, vi landede på Sicilien. Første dag gik mest med transport og indkøb, så det var først i går, vi havde en hel dag til at udforske byen og bade i poolen.

Vi bor i den lille by Ragusa Ibla, som ligger sydligt på Sicilien. Her er så hyggeligt, og selvom byen er lille, tror jeg ikke, vi når at komme omkring alle hjørner, for det er begrænset hvor lange ture vi går med Vilfreds små ben.

Derfor var det perfekt at tage det lille turisttog, som kører byen rundt, så vi fik en fornemmelse af, hvad byen har at byde på.

guide ragusa ibla sicilien
Det lille tog i Ragusa kører fra Pizza sul Duomo mange gange dagligt. Vega: cap fra H&M, Solbriller fra Han kjøbenhavn , t-shirt og nederdel fra The New og sandaler fra H&M. Vilfred: cap fra H&M, T-shirt fra Ellos, Shorts fra H&M og sko fra Puma

Toget kostede 5 euro per person og turen tog ca en halv time. Det var pengene værd – vi fik set byen og børnene blev ikke trætte i benene 😉

guide ragusa ibla sicilien

Vi bor på et bed & breakfast, Giardino sul Duomo, som ligger helt centralt i Ragusa Ibla. Der er 12 værelser, en morgenmadscafe og en lille pool i en virkelig smuk have. Der er den smukkeste udsigt over byen.

guide ragusa ibla sicilien
guide ragusa ibla sicilien
guide ragusa ibla sicilien

Hotellet ligger i flere niveauer og man skal ikke være ked af at gå på trapper, hvis man bor her. Vi har bestilt hotellets eneste lejlighed. Det er godt, for her er masser af plads og et lille tekøkken, så frokosten kan indtages her. Der er også mindre værelser med plads til et enkelt barn (og to voksne), men hvis I er en større familie, så vælg familiesuiten.

Restaurant med udsigt over Ragusa

guide ragusa ibla sicilien

Første aften fandt vi en restaurant med udsigt over byen, La Terrazza dell’Orologio. Det var så smukt at sidde ude på deres terrasse og spise, og der var super fin service. Priserne var rimelige, og vi kom af med ca. 600 kr for os alle fem.

guide til ragusa ibla sicilien
guide ragusa ibla sicilien
Vega i bluse fra The New. Den minder mig så meget om en bluse jeg selv købte under en ferie i Italien som teenager i halvfemserne. Derfor skulle den selvfølgelig også med på rejsen her.
guide ragusa ibla sicilien
guide ragusa ibla sicilien

Jeg troede jeg bestilte en kartoffelpizza men endte med en margarita med pommes frites ovenpå. Ikke helt det jeg havde ønsket, men børnene syntes den var fantastisk !

Ragusa med de små gader

Vi har ikke lejet en bil og det passer mig glimrende. Jeg troede slet ikke, man kunne køre i byen, da gaderne er ufatteligt smalle, men det kan man – i hvert fald når man er italiener 😉 Jeg ville ikke selv have nerver til det. Vi kom hertil med en bus, som kørte direkte fra Catania lufthavn, og det er fint. Når vi skal på tur, booker vi en chauffør, og det er dejligt afslappende. I eftermiddag står programmet på ridning for mig og de to store. Vi skal simpelthen opleve naturen på hesteryg, og bliver kørt af en chauffør 🙂

Her er lidt stemningsbilleder fra byen

guide ragusa ibla sicilien
Vega og jeg foran San Giorgio Duomo
guide ragusa ibla sicilien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.