kage uden sukker med gulerødder og squash
Opskrifter

Opskrift på god squash-gulerodskage uden sukker

Tidligere på sommeren var vi på Amager Fælled for at samle brombær ind. Siden har jeg tænkt en del over, hvilken kage de skulle bruges til. Jeg var kommet frem til at det skulle prøves af med  en kage med gulerødder og squash. Jeg har desuden været inspireret af Mays mange indlæg, hvor hun bruger Sukrin Gold i stedet for sukker, så det havde jeg købt ind, da jeg sidst var i helsekosten. Det smager lidt a la brun farin, og så er der stort set ingen kalorier i.

I går gav jeg mig i kast med at lave kagen, som jeg havde forestillet mig den, og så inviterede jeg vores venner fra andelsforeningen til testsmagning i går eftermiddags. Den blev, hvis jeg selv skal sige det,  virkelig virkelig god. Det syntes gæsterne heldigvis også, så det har jeg så meget optur over 😉

kage uden sukker med gulerødder og squash

Jeg bagte den i et fad, der måler 25×35 cm, og det kunne der ca. blive 20 stykker kage ud af. Jeg brugte saft fra brombærrene til at farve frostingen, og det blev ret lækkert.

Opskrift på kage uden sukker med squash og gulerødder

Ingredienser:

Kagedej:

1,5 dl kokosolie uden smag
350 g sukrin gold (hvis du hellere vil bruge almindelig sukker, bruger du bare dette i samme mængde)
4 æg
250 g gulerødder
150 g squash
50 g mandler
300 g hvedemel
1 spsk kanel
1 tsk salt
10 g natron
100 g brombær

Frosting:

  • 125 g philadelphia natural
  • 50 g bakkedal
  • 200 g flormelis
  • Saft presset fra brombærrene til kagedejen

Pynt:

  • 50 g brombær
  • Evt. frisk mynte
kage uden sukker med gulerødder og squash

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.