gps-ur med indbygget telefon
Børn

Frihed med indbygget tryghed. Ur med indbygget telefon til børn

Annonce for Tail It

Frihed og tryghed for mit barn

Ud af vores tre dejlige unger er der én, som har et meget selvstændigt liv. Nemlig vores kære 10-årige midterbarn, som tilbringer den meste af sin fritid i både hverdage og weekender på sin rideklub. Derudover er hun netop startet på ny skole, som ligger et andet sted i byen. Det betyder, at hun om et par uger selv skal begynde at tage offentlig transport hver dag.

Egentlig har hun ikke et særligt nært forhold til sin mobiltelefon, som ofte kan ligge flere dage uden at have batteri. Hun glemmer  slet og ret at lade den op. Det er ikke noget, jeg har et behov for at lave om på. Jeg synes, det er fantastisk, at hun laver alt muligt andet end at sidde med hovedet begravet i skærmen. At vi kan give hende frihed til at være sammen med børn fra skolen, som ikke lige bor i vores nabolag og til at være sammen med hestene uden at skulle have en mobiltelefon med ind i stalden.

Samtidig er hun til tider en anelse distræt. Og når nu hun tager så meget rundt omkring og godt kan glemme sine ‘komme-hjem-tider’, ville det være rart at kunne se, hvor hun befinder sig og at kunne få kontakt til hende.  Så kan mine nerver holdes nogenlunde i ro, og vi forældre har den tryghed, at vi kan få fat i hende 😉 . Hun synes også selv, at det kunne være rart at kunne få fat i os, men er bevidst om, at telefonen ikke altid er den bedste løsning for hende.

Tail It GPS-ur med indbygget telefon til børn

Så jeg præsenterede idéen om et Tail It GPS-ur for hende. Tail Its GPS ur til børn er udviklet for at være en erstatning for en mobiltelefon til børn i en alder, der ellers er lige unge nok til at have deres egen telefon, eller som bare ikke har den store interesse i at slæbe sådan en med rundt. Kun udvalgte numre kan ringe dit barn op via uret, så du risikerer ikke, at barnet bliver kontaktet af ukendte voksne.

Et stort ansvar med en mobiltelefon

Derudover synes jeg generelt, det er et stort ansvar for børn at skulle holde styr på en mobiltelefon, som let kan blive væk. Tail It-uret sidder fast på håndleddet, så det problem kommer du udenom her. Ja, og så kan du også se, hvor dit barn befinder sig. Den detalje kan måske falde nogen for brystet i forhold til diskussionen om overvågning af sine børn. Men vi har talt med Vega om det, og hun synes faktisk, at det er rart og trygt, fordi hun for eksempel nogle gange cykler hjem, når det er mørkt om eftermiddagen. Det er ikke sådan, at uret laver en lokationslog, så jeg kan følge med i, hvor hun har været hele dagen. Men hvis hun udeblive fra en aftale eller lignende, så kan jeg lave en opdatering af hendes lokation og se, hvor hun er.

Uret er tilmed ret pænt og kommer i tre forskellige farver, som du kan se lige her. Hun synes selv det er ultra cool.

Jeg synes også, det er skønt, når aftensmaden er ved at være klar, og jeg er i tvivl, om hun er kørt fra rideskolen. Så kan jeg lige tjekke GPS’en i stedet for at ringe og forstyrre de voksne på rideskolen for at høre, om hun er kørt.

gps-ur med indbygget telefon
^Det er nemt at betjene uret, og ved bare at swipe, kommer hun til skærmen, hvor hun kan vælge at sende mig en besked eller et opkald. Vi har kodet hendes far og jeg ind via app’en, og vi er de eneste, der kan ringe til uret, så hun ikke risikerer at blive forstyrret i timerne i skolen.^

Vores oplevelse med GPS-uret

gps-ur med indbygget telefon
^Ved at swipes endnu en gang til siden, kan hun se, hvor mange skridt hun har gået.^

Vi forsøgte at bruge uret for første gang i  weekenden, og det er gået rigtig fint. V har været afsted i knap ni timer både lørdag og søndag, og det var rart, både for hende at kunne få fat i os, men også for os lige at give en kort besked. For eksempel da hun gerne ville spørge om lov til at købe en ekstra ridetime, eller da jeg ville give besked om, at jeg kom forbi med lidt hjemmebagt kage til børnene derovre.

Hun synes i øvrigt, at det er fedt at kunne følge med i skridttælleren. Det synes jeg i øvrigt også. For hold op, hvor bliver der gået mange skridt på ni timer, hvor det eneste indendørs rum, de har, er en skurvogn. De er vildt meget udendørs – arbejder hos hestene, hjælper de mindre hold med at sadle op, trække dem osv, og så leger de rigtig meget.

gps-ur med indbygget telefon
^Her taler hun med sin far gennem uret.^

Tail It og datasikkerhed

gps-ur med indbygget telefon

Uret er kompatibelt med både iPhone og Android-telefoner, og så har det en batterilevetid på 5-7 dage. Du kan prøve det gratis i 30 dage og få pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds. Læs meget mere om det her.

Der har tidligere været kritik af GPS-ure til børn og datasikkerheden omkring det. I 2017 var der fx en stor hackingskandale i Norge indenfor GPS Tracking, hvor datasikkerheden omrking GPS-ure og -udstyr blev hacket af den norske stat for at teste sikkerheden. I blandt de ure var en tidligere model fra Tail It, hvor der blev fundet sikkerhedsproblemer. Det tog det norske firma meget seriøst, og udviklede firmware til uret som er fuldstændig krypteret ligesom data fra den tilhørende app også sendes krypteret og lever op til GDPR-lovgivningen her i EU. Dette var en forudsætning for, at de overhovedet måtte sælge uret i Norge. Så du kan som forældre være tryg på den front, når du anskaffer dig et Tail It-ur til dit barn.

gps-ur med indbygget telefon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.