star stable guide på dansk
Børn,  Tips

Gamingtip til de hesteglade børn – Star Stable guide på dansk

Jeg har altid været glad for at game, allerede da jeg var barn. Dengang kørte vi ud i videobutikken og lejede en Nintendo med et Super Mario-spil for en weekend, når vi var rigtig heldige. Vi elskede det, min bror og jeg. Senere, da jeg blev teenager, var det strategispillet Civilizations, som fangede min interesse. Der brugte jeg mange timer på at bygge civilisationer op og drage i krig 😉

Mine unger har fået samme interesse. Ikke sådan forstået, at de spiller konstant, for de har heldigvis også andre interesser, som de bruger tid på. Men de kan godt lide at koble af med et godt spil. Har jeres børn det også sådan?

Folke har de seneste par år spillet Fortnite, som han har været virkelig glad for, hvorigennem han faktisk også har fået en hel vennegruppe, som han ses med IRL. Vega har netop fået interesse for et spil, hvor man, ligesom i Fortnite, kan tale med sine medspillere over spillet. Spillet hedder Star Stable, og her skal du bygge din egen karakter og en begynderhest.

Hvordan spiller man Star Stable?

Vigtig info til at starte med: Du opretter en brugerkonto online og downloader Star Stable på din PC eller Mac. Når du downloader og eventuelt skriver dine betalingsoplysninger ind, er det vigtigt, at du ikke gemmer dine kreditkortoplysninger, da dit barn ellers kan komme til at købe ting i spillet på din regning. Det tager ligesom glæden fra spillet, som ellers er rigtig sjovt.

Star Stable er et online hestespil med missioner, der skal fuldføres, og opgaver der skal løses, for at du passer godt på din egen hest. Du kan konkurrere mod andre spillere, og du kan også bare ride rundt og udforske områderne og tale med dine venner samt andre folk og fæ, du møder på din vej i den eventyrlige verden.

Når du har downloadet spillet, starter du med lave din karakter og bygge din hest.

Så er du klar til at ride ud og opleve de forskellige områder og snakke med dine hestevenner. Grafikken i spillet er rigtig fin og omgivelserne følger med årstiderne. Så her i efteråret er bladene gyldne, og om vinteren ændrer landskabet sig så igen. Selvom grafikken er så flot, kræver det ikke en splinterny gamer computer, og Vega spiller for eksempel på en bærbar computer, som har flere år på bagen.

Undervejs i spillet, som du får løst nogle missioner, vil din karakter gå op i level. Jo højere level, jo flere muligheder får du får at komme rundt i nye områder og opgradere din hest. Du kan også blive optaget i en rideklub eller lave din egen. Der bliver også mulighed for at købe nye racer, des højere level du er i.

Selvom det ikke er et decideret læringsspil, så får dit barn alligevel noget læring ud af det. Når du møder personer på din vej taler de for eksempel via talebobler, som skal læses. Og når du skal løse en mission, skal du også kunne læse og forstå den. På den måde er der indbygget læsetræning i spillet.

Møntfoden i Star Stable hedder Star Coins, og dem kan du spare op, så du på sigt kan købe noget, du rigtig gerne vil have. Det kan for eksempel være en ny hest, tøj eller et kæledyr.

Du kan trave, galopere og stejle med din hest, og hvis den er i fuld fart, kan du også springe. Du skal passe din hest ved at strigle og fodre den – ellers bliver den ked af det og performer ikke lige så godt. Du kan også deltage i springkonkurrencer, når du har fået nok rideundervisning i spillet.

Spilleren har også sin egen stald fra starten, som løbende kan blive fyldt op med heste. Du kan også besøge dine venners stald, hvis de inviterer dig indenfor.

sådan spiller du star stable guide på dansk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.