lav din egen tryllestav diy harry potter
Børn,  DIY

Lav din egen Harry Potter tryllestav

I det her indlæg kommer jeg med et tip til en krea-aktivitet dig og dine børn kan lave i juleferien. De er sjove at lave og gode som gaver til børnenes venner, så de sammen kan lege troldmænd og -kvinder 🙂

Tryllestav. Perfekt til Harry Potter-kostumet

Det er vist ikke gået nogens næse forbi, at F er en kæmpe Harry Potter-fan. Han læser til det, lytter til det, spiller spil med det. Ja, faktisk går meget af hans tid med Harry Potter. Hans seneste påfund er at lave sine egne tryllestave. Han købte en virkelig fin tryllestav i London, men det er ikke en, han har lyst til at tage med i skole, hvor man desværre ikke har sine ting i fred.

Men så er det jo smart, at man kan lave sin egen tryllestav på budget 😉 Han har lavet det helt selv, og jeg blev ret overrasket, da han kom ud og viste mig den færdige tryllestav.

Sådan laver du din egen tryllestav

lav din egen tryllestav diy harry potter

Det skal du bruge:

  • Spisepinde
  • Limpistol
  • Akrylmaling (vi har købt i Søstrene Grene)
  • Pensel (Også et udmærket udvalg i Søstrene Grene)

Fremgangsmåde:

  • Start eventuelt med at finde billeder af tryllestave for at blive inspireret til, hvordan din tryllestav skal udformes. Du kan se alle tryllestave fra Harry Potter her.
  • Når limpistolen er varmet op, er det bare med at komme i gang. F startede med at lave kuglen for enden og på midten af spisepinden. Drej pinden lidt rundt, så limen tørrer/ikke løber. Herefter begyndte han at smøre limen ud over pinden. Han brugte spidsen af limpistolen til at skabe træstrukturen. Måske er det en bedre ide med en anden genstand, f. eks. en ekstra pind.
  • Når du er tilfreds, så læg pinden til at tørre.
  • Når pinden er tør, er det tid til at male den. F blandede to brune farver. Én almindelig brun af rød, blå og gul samt en med lidt guld i, som han brugte til ekstra effekt som afslutning.
  • Nu mangler tryllestaven bare at tørre, og så er den klar til nogle seriøse formularer!
lav din egen tryllestav diy harry potter

Her er trin for trin, hvordan spisepinden går fra almindelig spisepind, til spisepind med lim (et af de første forsøg) til færdig tryllestav.

lav din egen tryllestav diy harry potter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.