prøv brætspil gratis
Børn

Prøv gratis nye brætspil og se, om de er noget for dig

Børnene er elsker at prøve nye brætspil, og vi har snart ikke plads til flere. Spilskabet herhjemme og spilskabet på Bornholm er fyldt til bristepunktet med spil, så vi køber ikke så mange nye.

Men vidste du, at man faktisk kan låne brætspil på biblioteket helt gratis? Det er en ret god løsning, når man gerne vil prøve nogle nye spil og enten ikke vil ofre penge på flere spil, før man er sikker på, at de er sjove eller hvis man sket og ret ikke synes, at der er plads til flere brætspil derhjemme.

Herunder er nogle af vores yndlingsbrætspil, som vi spiller sammen med børnene. Tjek jeres lokale bibliotek for at se, hvilke spil, de har på hylderne.

King of New York

Dette spil har jeg ikke selv prøvet endnu, men min ældste på 12 år er fuldstændig tosset med det, og jeg har fået ham til at fortælle om spillet, som er hans absolutte yndlings.

Hver spiller repræsenterer et monster, og monstrene skal kæmpe mod hinanden for at blive konge over byen. Når det er din tur kaster du de seks terninger (du har tre forsøg), og forsøger at opnå den bedste kombination, som kan hjælpe dig på vej i spillet. Resultatet af terningekastet kan fx give dig energi, mere liv og andre ting. Fx kan du bruge den optjente energi til at købe power cards, som giver dig fordele over de andre spillere.

Du kan også optjene stjerner ved at være i den farlige bydel Manhattan en hel runde uden at få skader.

Du kan vinde en omgang King of New York på 2 forskellige måder:

  • Dræbe alle de andre monstre (modstanderne rundt om bordet)
  • Få 20 stjerner

Alderstrin: Fra 10 år.

Monopoly med dankort

I Monopoly Ultimate Banking er hver spiller udstyret med et kreditkort i stedet for kontanter. Det synes vores unger altsammen er ret sjovt. Den centrale bankenhed holder styr på alles pengebeholdning og ejendomme, og det er gennem denne, man køber de forskellige grunde og betaler til sine modspillere. Det er også bankenheden, som automatisk sørger for at sætte huslejen op, når du eller en af dine modspillere lander på grunden. I stedet for at skulle købe flere huse, så har man blot ét hus på sin grund, som man så flytter et lejeniveau op.

Bankenheden kan også holde auktioner for en grund, hvor man skiftes til at overbyde hinanden indtil tiden udløber. Den der har afgivet sidste bud, inden tiden udløber, har vundet grunden. Det er også en ret sjov feature ved den her udgave.

Ved det klassiske Matador, kunne et spil ofte tage mange timer. Det er heldigvis ikke tilfældes med Monopoly Ultimate Banking, som varer ca. 45-60 minutter. Spillet slutter simpelthen, når den første går fallit. Og dette kan hurtigt ske, da man ikke kan låne penge af banken, men derimod skal betale gæld af med sine egne ejendomme. Så det kan altså hurtigt gå galt, hvis du lander på en grund med lejeniveau 5.

Alderstrin: Fra 8 år.

Cranium familieudgave

I Cranium skal du både bygge med modellérvoks, tegne figurer, løse ordgåder, mime karakterer og svare på vidensspørgsmål – og det hele er på tid! Så derfor: Vær klar til ikke bare at få testet én færdighed, men derimod dem mange forskellige. Det er super fedt, at der er spørgsmål og opgaver for alle, og at man ikke kun kan vinde på paratviden.

I spillet deles I op i hold, og det gælder om at løse opgaver og få dit hold først til målstregen. Alt efter hvilken farve felt I lander på, skal I løsen opgave indenfor en af kategorierne. Din modstander trækker så et opgavekort i den kategori, der hører til feltet, som dig og dit hold skal løse på tid.

Vores børn på 10 og 12 synes, at spillet er vildt sjovt, hvorimod vores søn på 4,5 ikke helt kan være med endnu. Så spillet er til de lidt større børn.

Alderstrin: Fra 8 år.

Har du nogle gode spilanbefalinger? SÅ hold dig ikke tilbage med at fortælle om dem i kommentarfeltet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.