diy male karlekammerskab
Bolig,  DIY

DIY – mal et karlekammerskab og andre gamle møbler

Det soveværelse, som Thomas og jeg har valgt på Bornholm er det eneste værelse i huset, der ikke har et skab. Og efter flere ferier derovre, hvor vi levede fra vores IKEA-poser, som altid stod og flød på gulvet, besluttede jeg mig for at gå på jagt efter et karlekammerskab. Da vi også lejer huset ud, tænkte jeg, at det er fint at vores gæster også kan opbevare tøj i alle rum.

Det er relativt nemt at finde karlekammerskabe til omkring 4-500 kr. Dette skab kostede 500 kr. hvilket var lidt i overkanten, da det var ret medtaget. Men det var det eneste, jeg kunne finde til salg, da vi var der, og med lidt maling så er det simpelthen så fint.

Sådan malede jeg karlekammerskabet

Jeg startede med at vaske det. Normalt ville man nok bruge grundrens, men det havde vi ikke, så det blev med vand og sæbe. Efterfølgende sleb jeg det let og tørrede over med en hårdt opvredet klud for at fjerne slibestøv.

Herefter fik det to omgange med hvid spærregrunder og efterfølgende to omgange med den valgte farve, her skulle det tørre 20 timer, før det var overmalbart. Vi købte maling i Bygma, hvor vi valgte farven Rose Shadow fra deres farvepalette ‘Nordic Graphic’ fra Yunik maling i glans 30 (den matteste man kunne få, så det stadig var til at tørre af med en klud). Vi overvejede også farven ‘Midnight Blues’, som jeg er ret vild med. Men nu er jeg glad for, at vi hold os til det lyse.

Herunder er skabet, efter det har fået grunder.

diy male karlekammerskab
diy male karlekammerskab

Maling af møbler med spraymaling

male fdb møbler

Vi har i flere år haft nogle vintage FDB-stole stående, som var i klar grøn lak. Det var ikke så kønt, men jeg har endnu ikke haft tiden til at få malet dem. Det fik jeg dog i påsken, hvor Vega og jeg trak i arbejdstøjet og forvandlede dem til nogle rigtig fine stole til vores havestue. I stedet for at male stolene med pensel, så malede vi dem med spraymaling.

De skulle slibes lidt mere, da de var lakerede. Thomas købte sådan en smart trekantet multisliber til os, så vi nemmere kunne komme omkring hjørner og slap for at tage det hele med håndkraft 😉 Selve pindene måtte vi dog gøre med sandpapir i hånden. Men se lige min glæde over mit nye værktøj.

Vi gav de to første stole spærregrunder, men vi sprang over med de sidste, og ærligt – de blev lige så fine, og skulle ikke have meget ekstra spraymaling.

male fdb stole
male fdb stole

Stolene endte med en god mørk blå, men den farve fik de først efter tre lag. Heldigvis skal malingen ikke tørre så lang tid mellem hvert lag, når du arbejder med spraymaling. Der var ikke det store udvalg i vores lokale byggemarked. Jeg ville helst have haft en mat mørk blå, men den blev i stedet blank. Vi brugte farven Kongeblå fra Plasti-kote.

Herunder kan I se det endelige resultat. Jeg synes havestuen er blevet så fin med de nye stole. Jeg skal dog lige finde fire mere, da der er otte sovepladser i huset, og kurvestolene fylder for meget, så det må blive min sommermission 🙂

malede db stole havestue

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.