mor datter hest
Hesteliv

Da vi gik fra en til to heste

mor datter hest

Inden jeg købte vores søde islandske hest, Yldís, blev jeg af en ridelærer anbefalet at købe en mindre pony til min datter i stedet for at købe en, som vi begge kunne ride. Hun foreslog, at jeg skulle købe en pony på omkring 125 til min datter, og så kunne jeg købe en ældre hest til skridtture i skoven til mig selv. Godt nok ville min datter blive for stor til ponyen i løbet af ca. to år. Til gengæld var chancen for gode oplevelser bedre, mente hun. Hun tilbød os at købe den pony, min datter havde haft på ridelejren og ville endda nok også købe den tilbage efter to år. Men jeg lyttede ikke. Desværre.

Én hest til mor og datter i stedet for en til os hver

mor datter hest

Jeg valgte Yldís, fordi jeg havde en ide om, at islænderen var det perfekte valg til os. God, robust og børnevenlig. Det havde jeg hørt fra rigtig mange. Men jeg var jo totalt ny i hesteverdenen, og burde nok også have allieret mig med en erfaren ridelærer, som kunne være taget med ud at kigge på hest med os.

Yldís er så sød –  dog ikke så uddannet, som vi havde forstået. Men vi var fortrøstningfulde og fik undervisning ud til min datter. Jeg kunne dog mærke, at min datters lyst til at komme med ud til Yldís blev mindre, og det var som om at deres kemi ikke rigtig var der. Jeg red så i stedet lidt på hende, men det viste sig, at hun heller ikke var så trafikvant. Så vi måtte starte helt forfra og bruge lang tid på bare at få hende ud til vejen og stå at kigge på trafik. Det gjorde vi i lang tid, før hun ville med ud på vejen igen. Nu er hun heldigvis helt trafiksikker efter vores indsats, så det er fantastisk.

På udkig efter pony

Jeg talte med min datter om det. Jeg kunne mærke, at hun ville ønske vi havde købt en mindre pony, og ikke en islænder, selvom hun ikke sagde det direkte. Hun vidste jo godt, at vi havde brugt mange penge på Yldís. Jeg kontaktede, uden hun vidste det, ridelæreren fra ridelejren for at høre, om vi stadig måtte købe den lille pony. Så kunne jeg selv tage mig den tid det tog at træne Yldís op til at blive en god turhest – med den rette vejledning forstås.

Desværre var ponyen Stella blevet solgt, dagen før jeg skrev. Jeg var så ærgerlig, for jeg ville have elsket at overraske min datter med hendes drømmepony, som hun stadig taler om flere gange om ugen. Men beslutningen om at finde en mindre pony, som hun kunne udvikle sig med og have trygge oplevelser på, var truffet. Så vi begyndte at lede her, og fandt hurtigt to ponyer som hun var ude at prøve.

broget pony

Valget faldt på Lucy – en lille broget irsk sportspony på 125  cm. Hun er skide sød på tur, og jeg kan lade min datter ride ud med nogle lidt ældre piger, uden jeg er med. Vi er startet til horsemanship, så hun (og jeg) kan blive dygtig til at håndtere ponyer og heste både fra jorden og fra ryggen. Det tror jeg bliver rigtig godt, og jeg glæder mig til at se, hvordan det udvikler os. Selvom det for hendes vedkommende ikke er ligeså sjovt som at tage en flyvende galop i skoven.

mor datter hest

Yldis har udviklet sig meget. Hun kan nu gå i trafikken uden at blive skræmt, og vi er  begyndt på skovture igen. Der var endda en hidsig cyklist  som fræsede forbi os og ramte min datter forleden, uden at hestene så meget som hoppede. 

Jeg er desuden startet på rideundervisning på Yldis, hvor vi begge lærer alt fra bunden. Jeg skal lære at ride fra mit sæde og mine schenkler, og ikke bare styre min hest via tøjlen. Og hun skal lære at forstå signalerne,  hvilket jeg kan mærke at hun rigtig gerne vil. Hun bliver bare let usikker når hun ikke forstår, hvad jeg vil. Det er en større investering i undervisning lige nu, men  det vil helt sikkert gavne os i de næste mange år som hesteejere.

Og det fede er, at vi med to heste nu kan ride ture sammen, og det giver nogle virkelig fede oplevelser og snakke, som vi ellers aldrig ville have haft. Det er de skønneste oplevelser vi får sammen.

mor datter hest

Læs de to første indlæg om vores rejse til at blive hesteejere:

Part på en hest eller egen hest

Pris på opstaldning og hest nær København

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.