part på hest københavn islænder
Hesteliv

Part på en hest eller egen hest?

Min datter startede  til ridning da hun var 5 år. Vi ledte efter en rideskole i København og fandt frem til rideskolen på Christiania. Hun fik hurtigt en plads og begyndte der en gang om uge. Konceptet var, at man som forældre var med for at hjælpe med at sadle op og derefter gik med på tur i det smukke område.

Hun var lige startet i 0. klasse. Hun gik der nogle måneder, og det var egentlig fantastisk. Ofte var hun dog så træt om eftermiddagen, at hun simpelthen faldt i søvn på hesten, bogstaveligt talt! Derfor stoppede vi til ridning og besluttede at vente, til hun var blevet lidt ældre.

Part på hest i København

Da hun så var 7 år, fik hun plads på en anden rideskole kun 5 minutter fra vores lejlighed. Her gik hun så i knap 4 år og havde de mest fantastiske stunder med nye venner, både i form af heste og mennesker. Det udviklede hende helt vildt. Hun stod gerne tidligt op i weekenderne og var ude at døren, før vi andre var kommet ud af sengen. Bare for at komme derover og muge boksene og hjælpe til på de mindre ridehold. Hun begyndte at tale meget om at få part på en pony, så hun kunne få et lidt tættere bånd til en særlig hest.

I foråret 2019 begyndte jeg at lede efter part på en hest. På facebook er der grupper til dette formål. Hvis du som os bor på Sjælland/København kan jeg anbefale grupperne: Part på hest/pony i Dragør og Amager og Part på pony/hest søges og tilbydes Sjælland. Grupperne finder du her og her

Egentlig havde vi en aftale om at vente til hun var 14 år og selv kunne tage frem og tilbage. Jeg ved egentlig ikke, hvad der fik mig til at søge alligevel. Men det gjorde jeg altså. På trods af, at hun kun var 10 år på det tidspunkt. Vi var ude at prøve en pony, men jeg kunne mærke, at det var en for stor mundfuld for os. Ponyen var ikke egnet til at ride på tur, hvilket var det, vi havde mest i tankerne. Måske var vi bare ikke helt klar alligevel. Matchet var der i hvert fald ikke, og det var ejeren af ponyen enig med os i.

Pris for part på hest

I forhold til pris for at have part, har vi set på en del. Priserne svingede mellem 800-1000 kr. om måneden for to dage om ugen. Flere steder kræver de derudover, at du får privat undervisning på hesten. En typisk pris for 30 minutters undervisning er 150 kr. om ugen. Så regn med 1500 kr. om måneden plus/minus for part inkl. undervisning. Nogle steder skal du ordne fold/boks, når du har part, og andre steder er det inkluderet i prisen.

Egen pony, når man bor i København

Tanken om at finde en part blev droppet for en stund. Indtil min datters veninde og hendes mor en dag inviterede os ud til en tur på deres to ponyer. Det var forår og Kongelundsskoven var helt fantastisk på den solskinsdag, hvor pigerne red et par timer i skoven, mens os mødre sludrede.

De solgte konceptet ret godt. Idéen om, at vi kunne overveje vores egen pony, begyndte at spire. Det der med, at ponyen er ens egen og at det er os, der bestemmer, var lidt mere mig. Vi startede med at passe deres pony et par gange. Igen blev jeg ramt af tvivlen, om hvorvidt tiden og pengene var til det. Selvom Dragør er tæt på København, så kræver det trods alt en del tid, og jeg ville skulle med hver gang. Det ville tage meget tid væk fra de to andre børn.

Tænketid

Coronanedlukningen ramte for alvor Danmark, og vi tog til Bornholm og boede nogle måneder i vores hus, hvorfra vi arbejdede og hjemmeskolede. Tankerne om egen pony kørte frem og tilbage. Jeg sad og så på hesteannoncer på DBA, Gul og Gratis, Ridehesten og Isfaxi. Pludselig kom ideen om en islænder tættere på. En islænder, som primært skulle være  Vegas,  men som jeg også kunne ride skovture på en gang imellem. Jeg har selv kun redet på ferier som barn, hvor jeg havde min egen feriepony, men har altid drømt om min egen hest.

part på en hest

Beslutningen om at købe en islænder

I juni, da vi var hjemme i København igen, begyndte jeg at lede mere intensivt. Vi tog op til et islænderstutteri og så på en masse forskellige heste. Vi forelskede os særligt i to af dem.

Vi tog hjem og tænkte lidt mere. Vi blev enige med os selv om, at vi gerne ville derop igen og prøve at ride på de to. I mellemtiden havde jeg fået en plads på en løsdrift i Dragør, så vi var helt klar, hvis den rigtige hest skulle dukke op.

Som sagt så gjort. Ugen efter var vi deroppe igen. Vi fik to heste op i ridehuset for at prøve at ride dem. Her faldt valget på islænderen Yldís. Da vi skulle på en længere sommerferie, blev vi enige om at vente med at få hende hjem til august. Det var en meget lang halvanden måned at vente. Vi nåede derop en enkelt gang mere og tog Yldís med på picnic, og vi var fuldstændig forelskede.

køb af islænder part på hest
En af de andre heste, som vi prøvede. Den var simpelthen så skøn men meget ung, så det tænkte vi var for stor en mundfuld.
køb af islænder
rød islænder køb
finde part på hest københavn

Men endelig blev det august, og vi tog op for at hente hende. Så i august 2019 blev vi altså hesteejere, og en helt ny verden åbnede sig for os. Med opture og nedture en masse råd fra andre – både gode og dårlige 😀 

I løbet af den kommende tid, vil jeg fortælle lidt mere om tiden som nye hesteejere, og de overvejelser vi har gjort os, og de oplevelser vi har haft.

 Skriv endelig til mig, hvis I har spørgsmål af enhver art. Og gerne i kommentarfeltet, så andre også kan få glæde af det.


Kender du hestespillet Star Stable? Jeg har lavet en guide til spillet på dansk.

4 kommentarer

  • Ditto

    Sed facilisis nibh eu lobortis consequat. Mauris et velit molestie, auctor eros suscipit, tempor vela neque, hendrerit vel pulvinar ut, ornare nec sapien. Suspendisse bibendum id molestie felis eget. Lorem ipsum dolor sit amet, est te posidonium omittantur, eu eum noster alienum graecis vix.

  • Stefan

    Mauris eu pellentesque ante. Curabitur leo nisi, porttitor at feugiat in, pulvinar et turpis naecenas liquam est quamullamcorper tincidunt leo, lobortis eleifen duis condimentum feugiat odio.

  • Jane

    Sed facilisis nibh eu lobortis consequat. Mauris et velit molestie, auctor eros suscipit, tempor vela neque, hendrerit vel pulvinar ut, ornare nec sapien. Suspendisse bibendum id molestie felis eget. Lorem ipsum dolor sit amet, est te posidonium omittantur, eu eum noster alienum graecis coma.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.