boots til ømtået hest
Hesteliv

Ømtået barfodshest

scoot boots ømtået hest frost
Processed with VSCO with al3 preset

Yldis har siden vi fik hende været utroligt bange for smeden. Eller rettere sagt for at få sko på. Hun stressede helt op og det endte med at smeden måtte give op halvvejs og nøjes med at beskære baghovene.

Derfor begyndte jeg at læse lidt om barfodsheste og kom i kontakt med Ian, som er en smed der jævnligt kommer til Danmark bare for at beskære heste og undervise. Vi var heldige at komme på hans kundeliste og vi gik i gang med barfodslivet.

Ømtået hest i frostvejr

ømtået hest boots

Det gik ret fint lige indtil der kom frost. Det var for meget for hendes hove, og hun blev så ømtået af at ride tur på de knoldede og frosne stier. Derfor valgte jeg at investere i nogle boots, der kan beskytte hendes hove, når vi rider tur.

Sådan nogle boots til heste er en virkelig dyr investering, men til gengæld holder de længe. Jeg brugte Hov i Fokus, som var den butik jeg fandt med det største udvalg af forskellige mærker. Så kunne jeg ud fra målene på Yldis’ hove se, hvilke modeller der passede hendes hove bedst. Hun har næsten kvadratiske hove og i det tilfælde var Scoot Boots dem, der passede bedst. De er heldigvis nemme at tage på, og så jeg er glad for at der ikke er velcro, som bliver snavset af mudder, men at alt er i en lækker, blød og holdbar plast.

Og vi får mange kommentarer med på vejen, når hun kommer danderende i hendes ballerinasko 😉

Har du erfaringer med boots til din hest? Og hvilke har du været glad for?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.