pony og føl
Hesteliv

Der er sket en masse i vores (heste-)liv

Lucy og Charlie er ikke længere vores

Det var så hyggeligt at få føl, men også meget tidskrævende. Lucy var meget hormonel, så det krævede lang tid at lave tillidsøvelser, og hendes ‘frygt’ for os smittede af på Charlie. Samtidig var V ved at få for lange ben til Lucy, og der var jo lang tid til hun kunne rides igen.

Heldigvis ville vores staldejer gerne købe de to. Så vi har solgt dem til hende, så vi stadig kan følge med i deres liv. Vi ved, at de får det så godt her for hvis der er nogen, som behandler sine heste godt, så er det hende. Så vi er glade. Vi gik derfor på jagt efter en større pony til V, så hun kunne begynde at udleve sine drømme om lidt mere seriøs ridning.

ponyføl
Irsk sportspony
sødt føl Charlie

Vi har købt en welshpony

welsh sec b pony

Markedet for heste og ponyer er helt crazy i kølvandet på coronapandemien. Priserne er steget eksplosivt, og du skal slå til særdeles hurtigt, hvis du har fundet en hest eller pony, som du er interesseret i. Vi brugte forskellige facebook grupper og dba til at søge.

Vi besluttede os for at sætte en weekend af og køre land og rige rundt for at lede efter en pony, som Vega kan have resten af sine ponyår. Allerede undervejs blev det ene besøg aflyst, fordi ponyen var solgt. Den pony som jeg havde de laveste forventninger til, var faktisk den pony, som V faldt pladask for. Den var super sød og helt trafiksikker. Til gengæld var det en 2’er pony og den var kun lige fyldt 5 år. Vi havde planer om en 1’er pony som var garvet og noget ældre.

Men ud af alle dem, som vi så på den weekend, så var hun altså nr. 1 i vores hjerter. Vi slog derfor til, og vi var så heldige at sælgeren valgte os. Vores nye pony hedder Bumblebee og er virkelig sød. Hun er også sensitiv, men på den gode måde. Hun kan da godt lave et lille spjæt, hvis hun bliver forskrækket, men vi ved, at hun ikke løber nogen steder. Og det er vigtigt for mig. Jeg er tryg ved at lade V ride i skoven med en veninde, uden jeg er med. En 2’er pony passer egentlig fint til hendes størrelse lige nu, og jeg synes, at 1’er ponyerne så for store ud til hende, når vi var ude.

welsh sec b pony

Min egen situation – islænder eller almindelig hest

islænder rød hoppe

Vi har de seneste tre måneder haft en hest i stalden, som var til salg. Jeg havde jo Yldís, så jeg afviste egentlig tanken om at købe den søde hest, som hedder Rubin. Men en dag, da jeg gik gennem stalden og hilste på hende, så var hun så kærlig og stod og puttede sig ind til mig. I det øjeblik krøb hun ind under huden på mig, og jeg sagde ja til at prøve hende igen. Jeg havde nemlig prøvet hende før, men jeg er nervøs rytter ,og jeg brød mig ikke om at komme op i højden første gang jeg prøvede hende.

Men anden gang var jeg helt tryg, og hun var så sød at ride på, og stopsignalet virker bare HVER gang. Jeg fik også lov at prøve hende på tur, og der kørte busser og lastbiler forbi, og hun tog det simpelthen så pænt. Hun er faktisk kun en 1’er pony på 148 cm. Og hun er kun 5 år – og en rød hoppe 😀 Men jeg kunne mærke, at det her var rigtigt. De tilbød at vente med at annoncere med hende til efter jeg var hjemme fra sommerferie. Så jeg satte Yldis til salg og har fundet den sødeste familie til hende. På Bornholm. Det kunne ikke være bedre.

Rubin gik gennem handelsundersøgelsen

Så i den her uge har jeg haft Rubin gennem en handelsundersøgelse, som gik så fint. Og i går købte jeg hende. Vi startede vores nye makkerskab ud med en skovtur, og det gik godt. Nu glæder jeg mig til at få en masse undervisning på hende, så vi sammen kan udvikle os. Mit mål er et lille lokalt stævne, men jeg ved, at der kan gå lang tid. Vi er begge nye ud i det her ridning, så vi tager os den tid, det tager. Rubin har kun været redet i 3 måneder. Så hun skal have bygget rygmuskler op, og jeg selv skal virkelig have trænet min core og balance. Hun har meget rygsving og jeg kan mærke, at jeg slet ikke er stærk nok til at ride hende ordentligt. Det er så meget sværere end at ride Yldis 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.