Som blogger siger jeg langt fra ja til alle de samarbejder jeg får tilbudt, men kun ting jeg kan stå inde for. Det kan være svært som læser udenfor bloggens verden at gennemskue de forskellige termer, der anvendes på blogs. Hvad er forskellen på sponsorerede indlæg og affiliatelinks? Det prøver jeg at give en forklaring på herunder.

(Med de nyeste retningslinjer for bloggere, er konsekvensen at mange af bloggens indlæg bliver markeret som “reklame” for at være på den sikre side.)

Affiliatelinks

Jeg anvender ofte affiliatelinks, når jeg skriver om produkter jeg godt kan lide. Jeg anvender dem kun til at linke til noget, jeg i forvejen ville anbefale eller personligt kan stå inde for.

Hvis du som læser køber noget gennem mit affiliatelink, betaler butikken en lille procentdel (oftest mellem 5-10%) af det beløb, du har købt for. Det har altså ingen betydning for dig som læser. Jeg vil altid markere i blogindlægget, hvis jeg har brugt affiliatelinks. Efter de nye retningslinjer fra forbrugerombudsmanden, vil indlægget være markeret med ordene “annonce” eller “reklame”. Hvis du går tilbage i meget gamle indlæg, som er skrevet før de nye retningslinjer, vil du kunne støde på ordet “affiliatelinks”. Jeg retter gamle indlæg løbende, men du kan altså stadig risikere at finde et indlæg, som jeg endnu ikke selv har fundet frem til endnu.

Betalte indlæg

Hvis jeg indgår et samarbejde med en virksomhed, som tilbyder mig betaling for at skrive om deres produkt, vil indlægget altid være markeret som “sponsoreret”, “reklame” eller “annonce”. Igen kan jeg kun sige, at jeg aldrig ville skrive et indlæg om noget jeg ikke kan stå inde for. Hvis jeg blot har aftalt med en virksomhed at jeg får produktet og ikke bliver betalt yderligere, vil indlægget også være markeret som med en af ovenstående ord.

Gaver

Nogle gange får jeg tilsendt gaver fra firmaer. Jeg tager kun imod gaver, som jeg selv ville have lyst til at købe. Det er nemlig ikke omkostningsfrit at modtage gaver, da der skal betales skat af hver gave jeg får. Derfor kan du som læser være sikker på, at jeg ikke viser hvad som helst frem på bloggen.

Netop på grund af gavebeskatning modtager jeg ikke uopfordrede gaver, men hvis du er et firma, der ønsker et samarbejde med bloggen, så send mig gerne en mail først.