5 Tips Når Dit Barn Taber Sine Mælketænder

by admin

Den Nationale Tandfe dag finder sted onsdag den 22. august og fejrer en stor milepæl i ethvert barns liv – at man taber en tand! Det er vigtigt at komme ind i en god tandpleje fra en ung alder, og her har vi nogle gode tips til at få lidt ens tænder klar til tandfeen! Her er 5 tips til når din unge har fået mælketænder som er ved at være klar til at falde ud:

 

Top tips til tab af mælketænder

Et barns mælketænder falder ud for at gøre plads til at permanente tænder kan vokse ud. Denne store milepæl begynder som regel at ske fra en alder af 6 år. Nedenfor kan du finde 5 gode tips til at være en supporterende forældre når dit barn mister sin første mælketand.

 

# 1. Vær beroligende

For nogle børn, der mister deres første mælketand, er det et spændende øjeblik, mens andre kan være bekymrede for, at det vil forårsage smerte. Hvis dit barn er bange, skal du forsikre dem om, at det sker for alle, og er en del af at blive en voksen.

 

# 2. Skær hårdere fødevarer

Afhængigt af hvor løst tand er, kan visse hårde fødevarer blive svære at spise, dvs. æbler – såfremt det skæres i skiver med stor størrelse. En gulerod er heller ikke hensigtsmæssig at spise, hvis man har en løs mælketand.

 

# 3. Træk aldrig en løs tand ud

Du kan opmuntre dit barn til at rykke og danse med sin tand forsigtigt, men aldrig trække en løs tand ud. At trække på en løs tand vil kun ramme den følsomme rod, der forårsager smerte. Vær derfor tålmodig og vent med at tage den ud til den er helt klar til at falde ud af sig selv. 

 

# 4. Lidt blod er normalt, når en tand falder ud

Når en tand falder ud, kan en lille smule blod ledsage den, og det er helt normalt. Ikke vær bekymret – hvis tanden falder naturligt ud, er der normalt ingen smerte, men der kan godt være lidt blod, i og omkring tanden.

 

# 5. Forbered besøg fra tandfeen

Når en tand falder ud, forventes et besøg af tandfeen. Dette er den spændende del – læg tanden i en lille kasse / pose og lad dit barn lægge det under deres pude. I løbet af natten vil tandfanden tage tanden i bytte for en lille sum penge. Dette er hvertfald den “normale” måde at gøre det på, men man bestemmer selvfølgelig selv som familie, om man vil have denne tradition.

You may also like

Leave a Comment