Midseason sale - 30% på ALT børnetøj

Citronkage med blå birkes

Citronkage med blå birkes

  photo folke_zps3ae86a61.jpgVi bagte en af mine favoritkager forleden, nemlig citronkage med blå birkes. Jeg er selvfølgelig kommet til at slette billedet af kagen. Det er da lidt kikset. Men den var så god, så jeg deler opskriften på trods af det manglende billede. Børnene var med til at bage, og de er blevet så glade for at hjælpe til i køkkenet, at jeg nu har købt et fint forklæde til dem begge. Forklædet er fra H&M Home og koster 40 kr. jeg fandt dem i butikken i Field’s, men de har dem også på webshoppen her.

Opskriften på citronkage med blå birkes er som følger:

 • 125 g smør
 • 2,5 dl brun farin (rørsukker kan også bruges)
 • 2 æg
 • 3 3/4 dl mel
 • 4 spsk blå birkes
 • saft og skal af 1 øko citron
 • 1/2 dl mælk
 • 1 knivspids salt
 • 1 tsk bagepulver

 

Til citron sirup:

 • 1 dl sukker
 • revet skal og saft af en citron

 

Tænd ovnen på 175 grader. Pisk smør og sukker til det er jævnt blandet og tilsæt herefter æggene et ad gangen. I en anden skål blandes alle de tørre ingredienser sammen med citronskal og -saft. Herefter tilsættes de smør/sukker-blandingen sammen med mælken. Den bages i en rund springform i 30-40 min.

Imens den er i ovnen, varmes sukker, citronsaft og -skal i en gryde indtil sukkeret er smeltet. Lad det afkøle.

Når kagen er færdig prikkes en masse huller med en gaffel dybt ned i kagen. Hæld herefter siruppen over og lad kage afkøle. Jeg brugte selv en ekstra citron til siruppen, fordi jeg godt kan lide en gennemtrængende syrlig smag.

Den oprindelige opskrift har jeg fundet på Madnørden


✩ Husker du at følge med på bloggens Facebookside og Instagramprofil, så du er opdateret med de nyeste blogindlæg? ✩

✩ Har du set, at der er en masse gode vegetariske opskrifter her på Copenhagen Kiddo? Dem finder du HER .

1 kommentar

 • […] besluttede jeg mig for at bage. Jeg havde købt alt for mange citroner, så det måtte blive en citronkage med blå birkes, som jeg altid har haft succes med, når jeg har bagt den. Jeg endte dog med at finde en ny […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Midseason sale - 30% på ALT børnetøj