Rundt spejl med metalkæde

KitKat og M&M’s kage – perfekt til børnefødselsdag

Jeg fandt lige et indlæg, som lå som kladde fra i december. Det er opskriften på en virkelig lækker KitKatkage med M&M’s, som vi fik til børnefødselsdagen. Der er en grund til jeg ikke er madblogger, som I kan se på billedet. Køn blev Kitkatkagen ikke, men til gengæld smagte den godt, og børnene var ellevilde. Jeg gad godt på et kursus i at lave pæne kager 😀 Her kommer det indlægget, som aldrig blev udgivet:

Vi lavede den lækreste (og ret tunge) kitkatkage til F’s fødselsdag. Han fik selv ideen efter at have set en tutorial på Youtube. Han brugte for nylig en hel eftermiddag på at sidde og se kage-tutorials, og valget faldt altså på den her KitKatkage med M&M’s.

Kagen kan anbefales, og I får fremgangsmåden her. Jeg improviserede lidt med indholdet ud fra forskellige opskrifter, jeg har fundet på andre blogs.

Sådan laver du Kitkatkage

Jeg lavede to bunde af den lækreste chokoladekagedej (sådan lidt brownie-agtig). Den dej er min nye favorit til alle anledninger. Den er simpelthen så god (og nem og billig), og I finder opskriften her (perfekt med valnødder i). Jeg lavede tre-dobbelt portion og bagte den ad to omgange i en rund springform, så der kom to runde bunde ud af det. Man kan godt nøjes med at lave dobbeltportion, for vi havde ret meget kage.

Imellem bundene lavede jeg hindbærskum:

 • 250 g frosne hindbær
 • 1 spsk sukker
 • kornene fra en halv vaniliestang
 • 2 dl youghurt naturel
 • 1/2 liter piskefløde

Bærrene tøs op og moses ud med sukker og vanilje. Yoghurten vendes i hindbær. Til sidst vendes det hele i den stiftpiskede fløde. Fløden skal være pisket HELT stiv (lige før det bliver til smør, moussen skal have konsistens som “guf” til at putte på is).
Så stillede jeg hindbærskum på køl et par timer, og derefter lagde jeg den mellem bundene som igen kom på køl et par timer. Opskriften fandt jeg på et forum, og den er fra kagekonen.com

En halv times tid inden kagen skal spises, tages den ud og beklædes med chokoladefrosting ud fra denne opskrift:

 • 25 g kakao
 • 1/2 dl kogt vand
 • 340 g usaltet smør
 • 60 g flormelis
 • lidt salt
 • 450 g smeltet chokolade

Kakaoen blandes sammen med det kogte vand, imens chokoladen smeltes. Flormelis, salt og smør røres sammen og når det er helt jævnt, tilsættes den smeltede (og nogenlunde afkølede) chokolade. Når dette er rørt sammen tilsættes kakaoblandingen, som du startede med at lave. Rør indtil massen er helt jævn, og smør derefter ydersiden og toppen af kagen.

Herefter er du klar til at sætte KitKat på siden af kagen og slutte af med M&M’s.

kitkatkage kitkat og m&m's kage fødselsdag børn

 


✩ Husker du at følge med på bloggens Facebookside og Instagramprofil, så du er opdateret med de nyeste blogindlæg? ✩

✩ Har du set, at der er en masse gode vegetariske opskrifter her på Copenhagen Kiddo? Dem finder du HER .

4 kommentarer

 • Hej Signe. Sej kage, I har lavet! Og sejt barn du har, der ser kagetutorials på Youtube!! Jeg er også stadig vild med kagen og den ligger altid ligefor, når det bare skal fungere, men samtidig være både nemt/hurtigt og billigt.

  Hvis du finder et pyntekagekursus, så sig lige til, ik’! Jeg vil også med 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • copenhagenkiddo

   Haha 😀 Jeg lover at sige til. Jeg mangler i hvert fald nogle skills på det område 😀

   Kh Signe

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nam, det skal jeg vist prøve! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Copenhagen Kiddo

   Ja, den er altså virkelig god. Og kan i øvrigt også blive rigtig pæn til servering, hvis man er bare en lille smule ferm til at pynte kage (hvilket jeg ikke er) 😀

   Kh S

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rundt spejl med metalkæde