Lav dine egne hårsløjfer

Nemt strikkeprojekt – stribede blebukser

stribede strikkede blebukser

Det er sjovt at hver gang jeg starter en ny barsel, så går der krea-dille i den. Under min sidste barsel var det syningen, der fik min opmærksomhed. Denne gang er det strikkeriet, jeg er blevet bidt af. Jeg tror jeg har sagt det før, men havde det ikke været for den skønne Signe med bloggen Plummum, så var jeg ALDRIG kommet i gang. Min tålmodighed sad på et meget lille sted, da jeg begyndte at strikke, og jeg kunne knap nok finde ud af at strikke en vrangmaske. Og det er altså kun et par måneder siden!

Men med kyndig hjælp fra Signe og ikke mindst nogle søde strikkedamer på Instagram – blandt andet Anne, der også har bloggen Krittewitt (som i øvrigt er begyndt at udvikle sine egne strikkeopskrifter), så er jeg kommet et godt stykke vej.

Jeg havde aldrig troet at jeg skulle lære at strikke andet end lige op og ned, men det er da blevet til både babyvest, djævlehue, en skøn romper og nu også et par blebukser, som jeg glæder mig til at se baby V’s lille nuttede rumpe i.

Jeg er allerede i gang med mit næste projekt, som bliver en fin grå cardigan, hvor jeg tilmed har kastet mig ud i raglan. Who would have thought!? Det er så hyggeligt at sidde med et strikkeprojekt og ikke mindst skønt at kunne give sine børn det på.

Strikkeopskriften på de stribede blebukser kan findes ganske gratis her. Jeg kan kun anbefale andre strikke-nysgerrige at springe ud i det. Der er masser af korte hjælpevideoer/tutorials på youtube (bl.a. DROPS og paapinden.dk har gode videoer), så det er altså en helt anden sag at lære at strikke i 2015 end det bare var for 10-20 år siden. Jeg ser dem igen og igen, når jeg igen har glemt, hvordan det nu er jeg strikker drejet vrang!


Husker du at følge med på bloggens Facebookside og Instagramprofil, så du er opdateret med de nyeste blogindlæg?


Har du set, at der er en masse gode vegetariske opskrifter her på Copenhagen Kiddo? Dem finder du HER.

4 kommentarer

 • Annemette

  Hej Signe ☺

  Sikke nogle fine blebukser!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • copenhagenkiddo

   Hej Annemette

   Hahaha!! Nej det er det bestemt ikke:) Gad vide, hvad det så er jeg strikker, når jeg rent faktisk TROR jeg strikker en drejet ret?
   Hvordan kan du se, at de er drejet?

   Kh Signe

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • stefanie

  Hej :-))

  Er selv gået igang med at strikke disse små søde blebukser, MEN jeg er gået i stå…
  – Pinden lige inden du begynder pinden med hulrækken, er det på retsiden eller på vrangsiden?
  – og når du så har strikket pinden med hulrækken færdig, begynder du så ribkanten med retmaske eller vrangmaske?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Copenhagen Kiddo

   Hej Stefanie

   Nu er det ved at være længe siden, så jeg er faktisk ikke helt sikker. Jeg tror ikke det har nogen betydning for udseendet. Bare det er efter 1,5 cm som der står i opskriften. På pinden efter hulrækken begynder jeg med en retmaske. S passer det med rib-stykket du allerede har strikket. Jeg lærte mig selv ret hurtigt at se forskel på ret og vrangmasker. Det hjalp mig rigtig meget fordi jeg så ikke var i tvivl om, hvilken slags maske jeg skulle strikke. For det skal jo masse med at du strikker ret over ret og vrang over vrang, så ribben bliver pæn. Giver det mening?

   Kh Signe

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lav dine egne hårsløjfer