Opskrift på gammeldags æblekage

Mad mad mad

Jeg ved ikke hvad det er med mig for tiden, men jeg bager og bager. Jeg så på mit eget Instagramfeed forleden, og opdagede at mine sidste mange billeder var med mad. Måske giver jeg den ekstra gas fordi jeg ved, at ammeperioden snart er slut, og jeg derfor skal til at passe liiiidt mere på inden for nær fremtid. Og så er jeg begyndt at træne, og det er nok også blevet brugt som en undskyldning for at det er okay at spise usundt i tide og utide. Min hud brokker sig dog ret meget, så når jeg begynder arbejde om en lille måned, så må jeg i gang med at spise lidt sundere. Indtil da giver jeg den altså gas. Det er trods alt min sidste barsel. EVER! Anyway, så vil jeg dele nogle af de lækre sager med jer sammen med links til opskrifterne. Måske I kan blive inspireret (der er også et ar sunde ting imellem)

I weekenden var vi i kolonihaven for måske nok sidste gang i år. Og da jeg fik min veninde og hendes to dejlige piger på besøg, besluttede jeg mig for at bage. Jeg havde købt alt for mange citroner, så det måtte blive en citronkage med blå birkes, som jeg altid har haft succes med, når jeg har bagt den. Jeg endte dog med at finde en ny opskrift hos Copenhagen Cakes, som var en anelse mere krævende. Men hold nu fast, den blev helt fantastisk (dog ikke i nærheden af at være så pæn som Cecilias) Kagen er også en citronkage med blå birkes, men twistet som gør den ekstra fantastisk er, at der skal hjemmelavet lemon curd imellem og derudover skal den smøres med citronflødeskum. Selv Thomas, som ikke er den store kagespiser, var imponeret. Find opskriften på den her.

12071900_10152982395166548_1728769436_nDerudover har jeg begået endnu et eBay-køb. Lidt gakket men jeg kunne ikke lade være. Vega elsker æg, så jeg har simpelthen købt en form, så jeg kan lave kanin-spejlæg til hende. Det minder da lidt om Miffy, gør det ikke? Vega er i hvert fald svært begejstret. I kan finde den her.

Det er ikke kun blevet til usunde ting. Jeg har også lavet lækre vegetarburgere, hvor bøffen var lavet med kikærter og spinat. Slet ikke dårligt, og den kan helt klart anbefales.vegetarbøfSidst men ikke mindst er det i løbet af sidste uge også lykkedes mig at få lavet nogle dadelkugler, som jeg kunne give ungerne med i madkassen. Det helt store hit er, når de bliver rullet i guldstøv. Faktisk kan Vega KUN lide dem med guld, selvom det er fuldstændig smagsneutralt haha!

dadelkugler uden sukker med guldstøv

Dadelkugler

Der er så mange opskrifter på lækre dadelkugler i cyberspace. Jeg lavede min egen version og brugte en pose tørrede dadler fra urtekram, blødte dem op i kogt vand.

Så blendede jeg ca 30 mandler helt fint, hvorefter jeg smed de opblødte dadler med ned og blendede videre. Jeg tilføjede yderligere 1 spsk kokosolie, 3 spsk kakao, 0,5 tsk vaniljepulver og 1 spsk rålakridspulver.

De blev gode og faste i det, og det er en af de bedre resultater jeg har med at lave dadelkugler.

 

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrift på gammeldags æblekage