Endelig havde vi fundet en fællesserie men SÅ...!

Ombrekage og ottetalsboller {børnefødselsdag}

ANNONCE – (I FORM AF AFFILIATELINKS)

ombrekage

I sidste weekend fejrede vi sidste børnefødselsdag i år. Den mest afslappede indtil nu. Vi havde virkelig den bedste dag. Jeg fik køkkenet for mig selv lørdag eftermiddag og aften, og så kørte jeg ellers på med bagning og efterfølgende opvask, så det kun var pyntning og de friskbagte boller der skulle ordnes dagen efter. ombrekage

Menuen stod på ombrekage, hjemmelavede flødeboller, helt plain jordbærlagkage og bolledej som skulle bages i en ottetals-form.

Jeg havde købt fem forme fra Wilton til kagebunde, som jeg aldrig var kommet i gang med at bruge. Så nu skulle det være. Jeg har også længe haft lyst til at eksperimentere mere med at lave fine kager, men tiden har ikke været til det. Resultatet blev ret fint, synes jeg. Selve kagedejen blev nok lidt for klæg, og måtte godt have været lidt mere luftig. Men den fik fine ord med på vejen.

En anden gang vil jeg nok bruge pastafarver til kage. Jeg brugte blå frugtfarve, men det var slet ikke kraftigt nok til at få den rigtige effekt. ombrekageIMG_1448Flødebollerne var med bunde som bare var ren marcipan, rullet ud og bagt i ca. 5 minutter i ovnen. Selve skummet var på Mette Blomsterbergs opskrift tilblandet rålakridspulver fra Urtekram. Blomsterbergs opskrift er den bedste til at få en lækker og cremet skum i min optik! Jeg dryssede de fleste med guldstøv, og det vakte begejstring blandt børnene. Et lille tip: Brug en helt almindelig lille pensel til at drysse støvet ud. Det giver et fint jævnt lag. Det har jeg lært af hende her!

IMG_1443Bollerne er ikke verdens sundeste, men til gengæld er de saftige og perfekte til fødselsdag. Opskriften er min go-to-opskrift, når jeg skal bage noget til samme dag. Jeg skrev også om den her. Jeg kan ikke have boller, der bliver for tørre. De her boller kan laves på dagen og skal kun hæve 1/2 time. Og usunde er de da heller ikke, der er både groft mel og masser af gulerødder i 😉

Vi havde en bageform liggende, der var formet som et 8-tal. Jeg har længe tænkt, at den kunne blive nyttig til denne dag, men havde glemt alt om den. Men Folke foreslog, at vi da bare kunne smide bolledejen deri. Som sagt, så gjort! Det blev faktisk vildt godt!

Thomas var som altid bange for, at jeg ikke havde lavet nok, så bordet var fyldt op med Karen Volf julesmåkager. Der endte dog med at være rigeligt. Så meget at jeg to dage efter kværnede de sidste ni flødeboller OG et stykke lagkage, hvilket medførte ekstrem kvalme den efterfølgende dag! Det føltes faktisk lidt som tømmermænd!

Folke fik et tv til sit værelse i fødselsdagsgave. Et emne, der har været diskuteret meget herhjemme. Jeg var lidt imod. Thomas var meget for! Han endte med at få det sidste ord. Men jeg tænker, at der skal være nogle regler omkring det, så F ikke ender med at sidde på sit værelse hver dag for at se tv. Men han blev så lykkelig og taknemmelig, og var godt klar over, at det var en dyr og fin gave. Han ved godt, at det betyder en meget lille julegave.

Han var så heldig, at hans onkel gav ham sin brugte xbox 360, så nu kan han gennem den både spille men også se Netflix på værelset!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Endelig havde vi fundet en fællesserie men SÅ...!