Jeg er faldet for de fineste tekstiler

Til kamp mod appelsinhuden. Operation Flotte Lår

{Indeholder reklame i form af affiliatelinks}

cupping mod appelsinhud

Måske en lidt atypisk overskrift for bloggen. Men sagen er den, at jeg for længe siden lærte en gammel kinesisk behandlingsmetode, der hedder Cupping. Året var 2007, og jeg var i gang med at uddanne mig i kinesisk akupunktur i håb om, at jeg kunne bruge akupunkturen i kombination med mit virke som sygeplejerske. Sådan blev det dog aldrig, men ikke desto mindre har jeg taget en masse med mig fra uddannelsen.

Men tilbage til behandlingsmetoden Cupping. Det er en meget gammel kinesisk metode, som blandt andet kan bruges mod muskelsmerter i skuldre og ryg. Du bruger kopper til at skabe et undertryk, som derved skaber blodcirkulation i det område, du behandler.

Dengang lærte jeg det med glas, hvor vi lavede undertryk med ild. Men man kan gøre det noget simplere ved hjælp af en slags sugekop.

Cupping mod appelsinhud

Jeg har længe ville forsøge mig med Cupping til appelsinhud. For jeg forestiller mig, at det kan være effektivt. Jeg har haft lidt svært ved at finde teknikken på mine egne lår. Det er trods alt nemmere at gøre på andres ryg. Og gennem sommeren har jeg prøvet et par gange, hvor det både gjorde ondt og hvor kopperne blev ved med at give slip.

Men i går fik jeg vist en nem(mere) metode af min veninde, som netop selv har købt en sugekop hjem. Og hun har allerede fået fine resultater. Og i dag har jeg så fået prøvet det af herhjemme. Planen er, at jeg skal gøre det regelmæssigt over den kommende periode, og så vil jeg opdatere jer på  resultaterne løbende.

Det er en utroligt billig metode, så man køber sig ikke fattig for derefter at finde ud af, at det ikke er brugbart for en. Hvis det viser sig at det virker, kunne jeg godt finde på at investere i en lidt mere luksuriøs version.

Hvis I selv vil forsøge jer med metoden, så har jeg købt yderst prisvenlige sugekopper her (Flere alternativer her og her) og en helt fin olie på spray fra Derma.

Appelsinhud – Sådan behandler du det

OBS, det er vigtigt at sige, at det her er mit eget lille forsøg, og at det på ingen måde er videnskabeligt bevist, at det virker 😉

Start med at smøre din hud ind i lidt olie. Endelig ikke for meget. Det finder du hurtigt ud af, da det kan blive en meget fedtet fornøjelse!

Placer koppen øverst på låret. Med den medfølgende pumpe, laver du undertryk, så din hud trækker op i selve glasset. Det skal være nok til, at den ikke slipper, men samtidig så vær forsigtig i starten, da det kan give nogle blå mærker, hvis du gør det for kraftigt.

Kør så roligt ned af benet. Lad den slippe og gentag. Sådan stryger du ned ad benet fordelt over området. Jeg brugte et kvarter på behandlingen i dag, mens Vega og jeg så film. Jeg er spændt på at se effekten. Især på mit store ar på låret, som jeg har tilbage fra min hofteoperation for et par år siden. Der er huden nemlig helt hård og følelsesløs, så en øget blodcirkulation her, vil helt sikkert gavne det. Uanset, så er det nemt og kan gøres mens man står op og ser en god serie.

sådan behandler du appelsinhud

Da jeg i sin tid lærte at behandle med Cupping, placerede vi mange kopper  fordelt på patientens ryg, og lod dem sidde i 5-10 minutter med undertryk på de berørte meridianer/punkter. Dengang brugte vi som sagt rigtigt glas, hvor vi fjernede ilten med ild. Det gav samtidig varme, som helt sikkert også har været en del af behandlingen. Med denne behandling var vi fyldt med sugemærker efterfølgende, men det var så godt mod myoser!

Hvis der er interesse for det, kan det være jeg laver en video af, hvordan jeg gør. Det er måske lidt nemmere at se det, end at få det forklaret.

3 kommentarer

 • Tak for dejligt indlæg. Jeg vil så gerne prøve sugekops massagen, men jeg er desværre lidt en kylling med smerte. Hvilke erfaringer har du haft med om det gør ondt? Håber lidt du kan berolige mig :`D Jeg har også fundet nogle der sælger sådan et sæt hvor der kommer både olie, og 2 kopper med, jeg vil lige prøve at vise siden hvis jeg kan finde ud af det. Ved ikke om det er nogle du kender? Ville jo helst have sard da man ved hvad det er, men syntes de er ret dyre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • karin jacobsen

  Kan anbefale de bløde og dermed mere fleksible silikone kopper, købes evt som sæt til ca 140 hos Dig i Centrum.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • karin jacobsen

  v.e gamborgsvej 11, 4.tv

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er faldet for de fineste tekstiler