Chokoladesjov med en chokoladefontæne

Disneyland Paris miniguide – hvad skal du opleve?

disneyland paris fylder 25

disneyland paris fylder 25

Photo credit: Disneyland Paris, som havde inviteret på pressetur. 

Indeholder reklame

I dag kommer jeg med en miniguide til, hvad man skal opleve i Disneyland Paris. Vi havde i alt 1,5 dag i parken, og jeg vil nok anbefale lidt mere. Tre dage (to overnatninger) havde været perfekt til både at prøve alle tingene, men også til bare at gå rundt og opleve den helt særlige, fortryllende stemning, der er i parkerne. For ja, der er nemlig to parker. Walt Disney Studios Park og Disneyland Park.

Disneyland Paris – Walt Disney Studios Park

studios park disneyland paris

Studios Park

Walt Disney Studios byder på Star Wars Shows og forlystelser fra film som Toy Story og Ratatouille. Studios-parken er den mindste park af de to, og den er mere moderne end den klassiske Disneyland Park. Det føles lidt som at træde direkte ind i en filmby, når du kommer ind i parken.

Forlystelsen du skal prøve:

ratatouille disneyland paris

Foto: Disneyland Paris

Vores favoritattraktion i Studios var helt klart Ratatouille, som ligger i den mest hyggelige krog af parken, hvor det føles som om, du er på et torv i en sydeuropæisk by. I forlystelsen skrumper du til størrelsen som den søde mus Remy fra filmen – eller sådan føles det – alt imens du kører rundt og får den vildeste 4D oplevelse i den autentiske restaurant. Du suser ind og ud mellem bordene og flygter fra den sure kok. Forlystelsen er for børn i alle aldre, og vi prøvede den flere gange. Den er både hyggelig og sjov.

Showet du skal se: Mickey og Tryllekunstneren

mickey og tryllekunstnerenJeg er faktisk lidt overrasket over min egen barnlige begejstring. Jeg er normalt ikke typen, som finder shows meget interessante, men jeg blev omvendt. Mickey og Tryllekunstneren fik vi anbefalet af guiden lige, da vi ankom til Studios Parken, og vi sagde bare ja med det samme. Showet var så fint, og selvom det var på fransk og engelsk, så var børnene lige så begejstret som os voksne. Vi fik nemlig mange af de store Disneystjerner at se gennem Mickeys store kamp for at blive en stor tryllekunstner. I showet mødte vi både Elsa, Belle & Udyret, Askepot og mange andre. Elsa sang selvfølgelig Let it Go og til min store overraskelse, var jeg lige ved at trille en tåre. Disneyland gør noget ved én 😉

skaermbillede-2017-04-13-15-11-46mickey og tryllekunstneren

Showet kører resten af 2017, og er klart værd at se, hvis I besøger Disneyland Paris i år.

For de modige: The Twilight Zone Tower of Terror

hollywood tower hotel

Foto: Disneyland Paris

Til de modige kan jeg anbefale at gå ind i det berygtede Hollywood Tower Hotel og prøve forlystelsen The Twilight Zone Tower of Terror™, som virkelig ikke er for sarte sjæle. Vi blev anvist den af vores guide, og havde jeg vidst hvor vil den var, havde jeg ikke taget Vega med. Men vi var just ankommet til parken og fulgte, naive som vi var, med op trods undrende blikke fra medarbejderne på vej gennem hotellet. Efterfølgende har jeg læst på Mysteriet om Hollywood Tower, og Disneyland Paris skriver

En stormfuld Halloween-nat i 1939 forsvinder 5 uheldige sjæle fra Hollywood Tower Hotels skæbnesvangre elevator. På en mørk Halloween-nat i 1939 tog 4 uheldige stamkunder på hotellet og en piccolo en tur i elevatoren, da et voldsomt uvejr ramte bygningen … og de blev aldrig set siden. Hvad der blev af dem, og hvor de tog hen, er forblevet et mysterium til den dag i dag. Hotellet lukkede efter den nat og har været forladt siden.

Forlystelsen var vild! Både på grund af suset i maven, når elevatoren styrtdykker ned gennem skakten i frit fald. Men også på grund af de uhyggelige syn, du får ved hver etage, hvor dørene åbnes! Prøv den hvis du kan lide de vilde sus. Overvej lige en ekstra gang, om dine børn kan klare turen, eller om du må tage den alene.

Disneyland Paris – Disneyland Park

Disneyland Paris slottet

n025513

Foto: Disneyland Paris

Disneyland Park er den største park, og nok den, jeg mest forbinder med Disneyland. Den er fyldt med bygninger og figurer fra alle Disney-klassikerne. Især i denne park, ville jeg meget gerne have haft en ekstra dag. Der var enormt fint, og vi fik slet ikke udforsket det smukke og eventyrlige slot, de gode feers hytte og set alle områderne.

Forlystelsen du skal prøve: Star Tours: Eventyrene fortsætter

star tours: the adventure continues

star tours the adventure continuesUanset om der gemmer sig en Star Wars fan i maven på dig eller ej, så er Star Tours – Eventyrene fortsætter et must at prøve. Det var helt klart favoritten blandt dem alle. Du får plads ombord på et rumskib, som styres af C-3PO. Selvom du sidder i et rumskib, hvor det kun er sæderne der bevæger sig, føles det som en sjov rutschebanetur med masser af sus i maven, mens du bliver jagtet rundt i galaksen af Imperiet! Vi hylede af grin undervejs og ville ønske, at vi havde nået endnu en tur! Lige her var også tidspunktet, hvor jeg virkelig ville ønske, at Folke var med. Han havde elsket den. Man skal være 102 cm for at prøve forlystelsen.

Udenfor kan du møde den sødeste Chewbacca, Storm Troopers og selveste Darth Vader, og mødet med alle figurerne er i sig selv lige så stort som at prøve forlystelserne!

chewbacca disneyland paris

img_9008

Andre forlystelser i Disneyland Park jeg hurtigt vil nævne er Big Thunder Mountain, som er en god gammeldags rutschebane, hvor du kører rundt i små minetog. Den giver sus i maven, og man hviner stort set hele turen.

Forlystelsen It’s a Small World er også rigtig fin, og du bliver taget rundt i forskellige dele af verden på turen. Forlystelsen har ingen nedre aldersgrænse, så hele familien kan være med. Her er lidt stemningsbilleder fra turen:

p1020619 p1020621 p1020620

Dette show skal du se: Disney Stars on Parade

disney stars on parade disney stars on parade disney stars on parade disney stars on parade

img_0524Hver dag er der Disney Stars on Parade i Disneyland Paris. I anledning af 25 års jubilæet er det endnu større end nogensinde. Paraden varer ca 40 minutter, og på tæt hold oplever du alle de store eventyr og deres stjerner i storslåede vogne. Mellem hver vogn er der flotte shows med dans og optræden. Stemningen var fantastisk . Det kan I måske fornemme i videoklippet her:

Dem kan du møde og få autografer af

p1020610  p1020617 disneyland paris 25 åredc69016-7258-4a63-bef9-6d660fa40f24

Som sagt går figurerne rundt i parken og du kan altid gå hen og få en krammer eller en autograf. Vega havde en autograf-bog med rundt, som lykkeligt blev trukket frem ved hvert møde. Herover er bare nogle de dem, vi mødte i parkerne. Læs mere om oplevelser med Disney-figurerne her.

Denne souvenir skal du købe

Et par museører på hårbøjle er et must, når du er i Disneyland. Alle går rundt med dem – børn som voksne. Heldigvis er det en af de ting, der ikke koster en alverden. Så det er en rigtig fin ting at købe som souvenir i en af de utallige butikker fyldt med fedt Disney-gear. De kommer i alle mulige variationer og farver. Her har Vega sine ører på, imens hun prøver at trække sværdet ud af stenen. I baggrunden er et nyt bekendtskab vi gjorde på turen. Nemlig Cecilies søde datter, som er født samme måned i samme år som Vega. Så er rammerne ligesom sat for et nyt venskab 😉

p1020629

Afsluttende vil jeg sige, at I skal tjekke tiderne ud for de forskellige shows (læs mere her og her). Der er også smukke lysshows om aftenen, som er helt fantastiske – mens vi var der var der både Star Wars show og Disney Illuminations, som I kan se billeder fra herunder:

illuminations 25 års jubilæum

Foto: Disneyland Paris

illuminations 25 års jubilæum

Foto: Disneyland Paris

Lige nu er der tilbud i anledning af, at Disneyland Paris fejrer de 25 år. I kan både spare penge på ophold, men også få halvpension med gratis! Læs mere om det lige her.

Meget snart vil jeg komme med en lille guide til planlægning af tur i forhold til transport og hotel osv. Stay tuned 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladesjov med en chokoladefontæne