DIY - planteskilte

ZZ creme og rosacea

rosacea zz creme

Lad mig lige slå fast,at jeg hverken, at jeg hverken er ked af det, eller græder på billedet eller i videoen! Jeg har bare lige smurt mig med ZZ creme for aller første gang, da den netop var kommet med posten, og jeg havde set frem til at prøve den. Og jeg kunne slet ikke holde tårerne tilbage på grund af ingredienserne, som udløste dem prompte! Der er ikke meget skønhed over det 😉

Sagen er jo den, som jeg har skrevet om utallige gange før, at jeg har rosacea. Nu har jeg hørt om en ny kur, som rigtig rigtig mange har haft succes med. Her er en lille video, som er ret grænseoverskridende for mig at dele. Intet filter. Intet makeup. Bare rød, rynket og løbende væsker #socharming #benice

Hahaha!! Jeg var færdig af grin, da jeg så den. Den creme var altså kras! Som I kan se er jeg virkelig rød i et sommerfugleområde over næsen og i panden. Typiske tegn på rosacea. Jeg glæder mig selv til at følge videoerne og se, om og hvornår den har effekt. Måske kan I bruge den, hvis I ligesom jeg har problemer med huden midt i trediverne.

De mere specifikke detaljer om zz cremen og rosacea

zz creme rosaceaCremen indeholder blandt andet menthol, svovl og zink oxid, men ellers er producenten ret nærig med information. Egentlig strider det imod mine principper, at ingredienserne i cremen ikke er deklareret mere, end de er. Faste læsere ved, at jeg som regel køber produkter der er svanemærket og astma-allergimærket. Men da jeg både er desperat og har hørt så mange solskinshistorier, har jeg brudt med principperne.

Ingredienserne giver god mening i forhold til symptomerne på rosacea. Mentholen er nemlig kølende, og rosacea er en lidelse der giver udtryk for for meget varme i kroppen – deraf rødmen (i følge traditionel kinesisk medicin, som jeg er uddannet i for mange år siden). Da jeg først havde haft cremen på i fem minutter, og tårerne havde fortaget sig, føltes min hud fantastisk dejlig og kølig. Noget jeg sjældent oplever, da jeg altid brænder i huden. Svovlen bliver brugt mod parasitter, og flere har fået øjnene op for, at rosacea kan skyldes en øget forekomst af Demodex mider i ansigtet. Det kan du blandt andet læse meget mere om her.

Lige nu kombinerer jeg med mælkesyrebakterier, Soolantra (creme), LactoClear (creme og rens) og nogle produkter mod rødme. Dem vil jeg vise jer i et kommende indlæg. Jeg vil ikke skrive så meget mere nu, men jeg vil i stedet prøve at dokumentere med flere vlogs. Kryds fingre for, at jeg denne gang har ramt plet

 

24 kommentarer

 • Marc

  Hej Signe,

  Hvor har du købt det creme?

  ..kunne det være her (og kender du hjemmesiden): https://www.demodex.com/

  Tak 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene Gormsen

  Hej, har du prøvet laser nu?

  Kh

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Diana

  Hej Signe,

  Hvordan gik dit forløb med ZZ cremen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Diana

   Jeg afbrød mit forløb fordi jeg skulle teste et forløb med pH Formula, og i den periode måtte jeg ikke smøre med andet. Så jeg nåede ikke at få den fulde effekt. Lige nu er jeg på Isotretinoin, som udtørrer huden og derfor må jeg heller ikke bruge zz creme nu.
   Min plan er at gå i gang igen, når jeg ikke er på Isotretinoin. Min hud er fin uden knopper nu, men jeg har stadig en del rødme i underhuden, som jeg håber zz cremen kan afhjælpe. Men min hudlæge mener, at der skal laser til for at fjerne den underliggende rødme.

   Har du også rosacea?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Diana

   Ja det har jeg. Jeg har primært rødme og få små knopper. Jeg har prøvet diverse cremer uden effekt. Jeg har fået 3 laser behandlinger og kan begynde at se en smule forbedring – men det går langsomt 🙂

   Jeg har mine bekymringer omkring ZZ cremen, jeg har ikke mulighed for at dække med make up hvis det skulle ske at mit ansigt bliver værre, og jeg har derfor ikke turde gå i krig med det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg kunne slet ikke bruge make up, da jeg brugte zz cremen. Den tørrer huden ekstremt meget ud, så der skal i hvert fald også tilføjes massevis af fugtighedscreme.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • nadia

  Har zz cremen hjulpet dig ??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Nadia

   Den hjalp, men fjernede det ikke helt. Nu er jeg startet på isotretinoin for at komme helt til bunds i knopperne. Bagefter skal jeg så finde ud af, hvad jeg kan gøre den permanente rødme. Det bliver nok laser, som jo er gratis at blive behandlet med, når man har rosacea.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hey, jeg lider også af rosacea – må jeg høre hvorfor du tager mælkesyrerbakterier? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Katrine. Selvfølgelig må du spørge 🙂 Der er rigtig meget forskning i tarmen og dens indflydelse vores helbred, herunder bl.a. huden og imminforsvaret. Man har fx fundet ud af, at vi ikke har så mange forskellige stammer af tarmbakterier som før i tiden. Ved at tage mælkesyrebakterier, kan jeg øge variationen af de gode bakteriestammer i tarmen. Forhåbentlig har det en effekt på min hud 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katharina

  Har du testet Paula’s Choice? De har flere produktersom afhjælper rødme og efter at have researchet mærket lidt, er jeg kæmpe fan. Efter at have prøvet produkterne er jeg det endnu mere. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Iøvrigt kan jeg anbefale dig at følge skønhedsguruen Caroline Hirons, hvis du ikke allerede gør det. Youtube og blog. Hun har mange gode råd. Også makeupartisten Lisa Eldridge som har makeup tips til at dække rødme. Måske kender du det hele i forvejen, men ellers ved du det nu 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Øv hvad med syrepeelinger? Jeg har lige prøvet den nyeste/stærkeste fra The Ordinary 30% AHA, måske kunne det hjælpe?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det har jeg ikke prøvet. Måske det kunne være en løsning. Det har ikke været for skrapt for din rosacea?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Det har ikke været for skrapt nej men det er nok individuelt. Den hjælper på rødmen, pigmentering, rynker og giver en meget blød og ensartet hudoverflade. Kan købes direkte på TheOrdinarys hjemmeside som iøvrigt ikk koster ret meget og har mange gode, rene produkter

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie T

  Bliver spændende at følge dig og behandlingen med ZZ creme! Hvad synes du om Soolantra? Virkede super for mig i 5 uger, så vendte det brat. Hudlægen satte mig så på finacea, som efter tre succesfulde uger også gjorde min hud irriteret med knopper osv. Nu skal jeg på pillekur. Har du prøvet dette?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Julie T. Soolantra har kun hjulpet mod tørheden men ellers har den ikke gjort den store forskel, desværre. Jeg er på anden tube og kombinerer nu med Oracea-piller(begge er fra Galderma), da det skulle have god effekt. Men indtil videre har jeg heller ikke set resultater af den kombination.

   Hvis Zz cremen ikke virker, er næste skridt isotretonion. Det var jeg på som yngre, da jeg havde svær akne. Det var alle bivirkninger værd og hjalp 100%
   Men da det er min sidste udvej, da det er så hårdt mod kroppen. Hvilken pillekur skal du på?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie T

   Jeg er også på Oracea. Kun 3 dage indtil nu, må se om det virker! Min hud er værre end nogensinde efter finacea. Havde kun mild rosacea før (og ikke super sart hud), nu er den fyldt med knopper og ultrasart og reaktiv, så jeg krydser virkelig fingre for oracea. Af cremer er jeg pt på total “hud-detox” med Avene produkter. Håber ikke den nye sarte tilstand er permanent :/

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Øv hvor er det uretfærdigt Julie. Den her hudsygdom er slet ikke til at regne ud. Det er så forskelligt, hvad der virker på folk og derfor kan man også hurtigt købe sig fattig i produkter. Jeg krydser fingre for at Oracea virker for dig 🙂

   Kh Signe

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Har du prøvet Fincea? Det virker super på mit. Hudlæge, recept. Hilsen Julie

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY - planteskilte