Morgendyp på Islands Brygge og kolonihavehygge

Glutenfri vafler på en hyggedag

glutenfri vafler

Nøj, hvor det blæste voldsomt i går. Vi var i kolonihaven, og kunne ikke sidde på vores overdækkede terrasse, hvor vi ellers har flyttet vores spisebord ud. Så vi måtte hive et andet havebord indenfor, hvor vi kunne spise frokost med vores venner, som var på kort visit fra Jylland.

Vejret indbød også til lidt eftermiddagssnack, så jeg eksperimenterede lidt med en vaffeldej på boghvedemel. Vega og veninderne kom ind ude fra fællesarealerne, fordi de havde duftet helt derude, at der blev lavet vafler. Så det var et godt tegn, synes jeg 😉 De smagte også super godt – ikke vanvittigt søde, men det er også fint, når de nu alligevel får marmelade eller andre søde ting på. De blev godkendt og spist rub og stub.

Her har du opskriften på glutenfri vafler

Ingredienser:

(6-8 stk afhængig af tykkelsen).

  • 2 økologiske æg
  • 3 dl mælk (vi brugte laktosefri mælk, men du kan bruge lige hvad du synes)
  • 150 g boghvedemel
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk vaniliepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 1,5 spsk sukker
  • 25 g smeltet Naturli’ smørbar (eller brug alm. smør, hvis du ikke har problemer med mælkeprodukter)

Det hele piskes sammen og så er dejen klar til at blive til vafler i dit vaffeljern.

vafler uden gluten glutenfri vafler

 


Husker du at følge med på bloggens Facebookside og Instagramprofil, så du er opdateret med de nyeste blogindlæg?


Har du set, at der er en masse gode vegetariske opskrifter her på Copenhagen Kiddo? Dem finder du HER.

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Morgendyp på Islands Brygge og kolonihavehygge