Børn,  Familieliv

Ekspedition i Østre Anlægs vildnis {efterårsferie}

efterårsferie københavn ekspedition

Hvad skal vi lave i efterårsferien?

Efterårsferien nærmer sig med hastige skridt, og i København er der ofte masser af gratis tilbud at vælge imellem. Egentlig tænker jeg, at det er rart at være ude i god tid, så man kan få planlagt nogle gode dage sammen med ungerne. Fordi jeg har bloggen, modtager jeg et hav af pressemeddelelser. Mange af dem når jeg knapt nok at læse, men nu vil jeg sætte fokus på de oplevelser, der kommer til at finde sted for børnefamilier i efterårsferien og plukke de interessante tilbud ud.

Jeg håber I kan bruge det og blive inspireret til aktiviteter i jeres efterårsferie. Og her kommer første tip til en aktivitet, som lyder ualmindeligt sjov. Den vil især være et hit for børn, der er vilde med historiske fortællinger og som interesserer sig for tro og myter. Det er faktisk lige noget for vores store F.

Tag med på ekspedition i Østre Anlægs vildnis

Væk familiens eventyrlyst i efterårsferien, når børn og voksne tager på ekspedition for at lede efter den nysgerrige videnskabsmand Ole Worms skatte.

I efterårsferien inviteres børnefamilier med ud i Østre Anlæg på jagt efter Ole Worms skatte. Ole Worm stod bag Danmarks første museum for 400 år siden, dengang man stadig troede på enhjørninger og kæmper. Sammen med en ekspeditionsleder og et lille hold af børn og voksne begiver I jer ud i vildnisset, hvor der venter spændende udfordringer og gode historier. Når skattene er indsamlet, er der selvfølgelig en belønning til alle de dygtige opdagere.

Fantasifuld videnskab

Ole Worm skal udtales med dansk ?V? og har ikke noget at gøre med børnebogsfiguren Ole Orm. Derimod er der tale om en vaskeægte videnskabsmand fra 1600-tallet, som grundlagde Danmarks første museum ? og det med mærkelige ting som et enhjørningehorn, en lårbensknogle fra en kæmpe og et hønseæg født af en norsk kvinde. Dengang spillede myter og overtro nemlig stadig en stor rolle i videnskaben. Ikke desto mindre gjorde Ole Worm mange vigtige opdagelser. Som den første tydede han vikingernes runer og fandt ud af at enhjørningehornet i virkeligheden var en narhvalstand.

Seks museer rykker udendørs

Bag Ole Worm Ekspeditionen står Parkmuseerne, som er et museumskvarter og samarbejde mellem de seks museer Rosenborg Slot, Statens Museum for Kunst, Statens Naturhistoriske Museum, Cinemateket, Den Hirschsprungske Samling og Davids Samling.

FAKTA

Ole Worm Ekspeditionen ? skattejagt for børn i efterårsferien

10.-18. oktober 2015. Alle dage kl. 12, 13, 14 og 15.

Mødested: Foran Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48, København K

Varighed: ca. 1 time

Egnet for 4-10 år / Gratis deltagelse

10 børn på hver ekspedition efter først-til-mølle-princippet (medfølgende voksne tælles ikke med). Børn skal deltage i følgeskab med voksne.

Tilmelding

Hvis man vil være sikker på at få plads, kan man melde sig til fra 5. oktober og senest dagen før på info@parkmuseerne.dk. Nævn dato, tidspunkt og navne på børnene. Mød op 10 minutter før start, da pladserne ellers frigives.

Mere info: www.parkmuseerne.dk

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *