Uncategorized

Dyrk din egen basilikum i vindueskarmen

Utallige gange har jeg forsøgt mig med at holde liv i den basilikum, jeg har købt i supermarkedet, men det er aldrig lykkedes mig. Dette forår valgte jeg i stedet at købe økologiske basilikumfrø, så jeg kunne dyrke mine egne planter.

Det er gået over al forventning, og jeg har en hel masse basilikum, som efterhånden vokser sig store hjemme i vindueskarmen. Så for meget få midler er jeg nu selvforsynende med basilikum, og det kan du også sagtens blive.

Frøene blev købt i Tiger sammen med en forspiringskasse – faktisk et lille minidrivhus, hvor der fulgte et gennemsigtigt tag med. minidrivhus

Spirekassen blev sat i den mest solrige vindueskarm i lejligheden, og det blev vandet en lille smule hver dag. Meget hurtigt begyndte det at spire. Herunder kan du se processen.

basilikumspirerbasilikumspirer

Nu er de sat i krukker sammen med koriander, som blev sået efter præcis samme fremgangsmåde. Og de stortrives. Så svaret er altså masser af sol og vand ofte, så de ikke tørrer ud. Det er sket et par gange, at de er tørret ud, og så hænger de lidt med bladene. Men det har hver gang været muligt at redde basilikumplanterne med hyppig vanding. Dette er aldrig lykkedes mig med en supermarkedsplante. Hvis du er i tvivl om, hvor meget vand din basilikum skal have, så kan du plante den i et gennemsigtigt syltetøjsglas. Så kan du nemlig se omfanget af rodnettet, og om jorden er fugtig hele vejen ned til bunden af glasset.

IMG_1694-1basilikum

De står alle sammen så fint, og der er ingen ledige pladser i vindueskarmen. Til gengæld er der friske krydderurter på vores mad hver dag! Og vi ELSKER det! Og så er det fyld med gode næringsstoffer.

Planter du selv hjemme i din vindueskarm? Og i så fald, hvad planter du, og hvilke tips vil du give videre til andre, som gerne vil i gang?

Mynten herhjemme er netop begyndt at spire, så der er ekstra ud til kolonihaven. Eller måske bare til at have herhjemme. Man skal aldrig gå ned på krydderurter!mynte spirer

3 kommentarer

 • Jane Wind

  Man kan sagtens få basilikum købt i supermarkedet til at overleve. Problemet er, at de står i for lille en potte – planterne har for lidt plads, og det er vigtigt for basilikum. Så hvis man omplanter til en større potte og skiller planterne lidt ad, så der bliver større afstand mellem dem, er der ingen problemer med at holde dem i live. Min egen omplantede supermarkedsbasilikum stod stort og flot i mange år, og den eneste grund til at den måtte lade livet var, at et massivt bladlus angreb, og jeg kunne ikke lige finde nogle mariehøner til at redde den.

  • The Garden Tale / Signe G.

   Hej Jane.

   Hvor er det dejligt, at du har haft så fint held med din plante fra supermarkedet. Det er desværre aldrig lykkedes herhjemme, men så er det jo skønt, at det gik så fint med frøene.

   Mht mariehøner – er det så et effektivt middel mod bladlus?

   Rigtig god dag
   Signe G – The Garden Tale

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *