kolonihave brøndby
Familieliv,  Haveliv,  Kolonihave

Weekendstemning og køkkenhavetip

23f5b6cb-a65e-4f8f-b3b7-a8a320ea6184

{Indeholder reklame – i form af links}

Det er kun mandag, og jeg drømmer mig allerede tilbage til de skønne skønne fridage, vi netop har haft. Vi tilbragte dem alle i kolonihaven, med et lille smut forbi Field’s, hvor der lå en pakke med denne kjole og ventede på mig. Det var bestemt ikke en dag, hvor vi havde lyst til at være i et storcenter, men da vi hver især er alene med børnene på skift de næste mange aftener, så var der ikke anden mulighed end at bruge fredagen på en tur forbi. Så fik vi også købt sandaler til Folke, der som den eneste ikke havde fået et par endnu. Vi fandt disse flotte sandaler fra Hummel, som er på tilbud til 400 kr. lige nu. Så det var et ret godt køb. Vi nåede at prøve mindst 15 par, før vi endelig fandt nogen som både var lange nok og samtidig kunne lukkes tilpas om anklen, så han ikke “svuppede” i den. Det var altså ikke nemt, men de her sidder helt perfekt på foden.

Tilbage i kolonihaven bestilte vi indisk mad, som vi spiste i haven. Vega var jo hjemme hos Sia, så det var bare drengene og mig. Og de to fandt hinanden i den grad og brugte en del timer sammen i trampolinen. Så sødt!!

Lørdag morgen, da jeg endelig fik øjne, opdagede jeg at Cecilie havde ringet. Vega var blevet syg, så T kørte ud efter hende. Hun har været syg resten af weekenden med feber og hovedpine, så hun er blevet passet og plejet på fornemmeste vis. Hun er nemlig ikke den der brokker sig, og jeg kan tælle på en hånd, hvor mange gange hun har været sådan rigtig dårlig. Så hun blev fragtet rundt på vores liggestole, pakket godt ind i sin dyne, så hun kunne dase samme sted som os.

14e21ce0-0b55-4c98-8434-ce1a4c0c30a8

Trods sygdom hyggede vi i det gode vejr. Vega var kort oppe søndag formiddag og nåede at slå Folke og jeg i Matador, før hun måtte overgive sig til sofaen resten af dagen.288eb676-fbfc-480f-9673-3b39b0b6d162 356a3023-5d59-42a0-b8a3-339c92b1cc67

Jeg har optur over haven, som er så fin. Hvor dejligt er det ikke lige, at kunne klippe frisk purløg til frokosten, og at salaten nu pipler op overalt? Jeg er overrasket over, at min vilde rucola fra sidste år kommer igen. Og ikke bare de steder, jeg havde plantet – nej den gik i blomst og har åbenbart spredt sig i hele højbedet, så der skal spises masser af salat de kommende måneder. Vidste I for eksempel at rucola kan plantes løbende henover sommeren, faktisk så sent som i august, og give salat langt ind i efteråret?

Tippet er hermed givet videre.

rucola selvsår flerårig
Rucolaen vokser frem overalt. Den har selvsået fra sidste år, så vi kommer ikke til at mangle!
4c73cfb5-1fbe-4361-b726-91163d456287
For flere uger siden fik jeg fine Pelargoniestiklinger, som endelig har slået rødder i mit lille syltetøjsglas. I weekenden blev den plantet ud i flotte teracottapotter, som jeg fandt til en rigtig god pris hos Silvan.
3efd51f5-d32c-4081-8f5f-de34000a20cd
Jeg glæder mig til at se farven på de her tallerkensmækker. Jeg købte dem på en nedslidt planteskole, hvor den forvirrede ejer ikke selv kendte farven. Så nu må jeg blive overrasket.27bfef78-3084-422e-9ac1-d48bfaa43ebc

Purløgene er ved at gå i blomst, og det er så smukt. Jeg tror, at jeg er heldig at jeg både får persille og koriander, som også er kommet op uden at jeg har plantet nyt i år. Virkelig skønt. Og hvis det glipper, så har jeg vindueskarmen derhjemme fuld med krydderurter, som endelig er ved at være store nok til at komme ud.

Dyrker I selv noget? Enten i have, på altan eller i vindueskarmen?

kolonihaven

kolonihavelykke
Jeg slutter af med et billede af ham den lille morgenfriske. Han ELSKER livet i kolonihaven og får brugt sin lille tumlingekrop til det yderste, når han giver den gas på trampolinen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.