Kaos og kærlighed

En god familiefilm til weekenden

boss baby anmeldelseWeekenden nærmer sig, og for vores vedkommende står tiden på hygge med dyner, popcorn og film. Det har vi gjort os lidt i på det seneste. Især om fredagen, hvor Disney Sjov ikke længere er favoritbeskæftigelsen for de to store. Vi har for eksempel lige set Boss Baby, hele familien, og det var i grunden en god oplevelse, selvom filmen er lidt mærkelig.

Det er en historie om en dreng, som trives med sine forældre, indtil ulykken rammer og familien får en familie forøgelse, da drengen får en lillebror. Det nye familiemedlem er dog på ingen måder en almindelig lille baby.

Drengen er vidne til en baby, der ankommer med taxa, iført jakkesæt og en fin lille kuffert. Mor og far modtager barnet ved døren som om, det er det mest naturlige i verden. Derfra tager filmen en tur ud i et karakteristisk mareridt for større (ene)børn, der får mindre søskende, og det pres sådanne små størrelser lægger på en ellers forinden helt harmonisk familie, samtidig med at det hen ad vejen bliver klart, at der på ingen måde er tale om en almindelig baby.

Der bliver ikke gjort meget ud af at forklare de mange mærkelige ting, man møder igennem filmen, herunder hvorfor babyer kan ankomme med taxa iført jakkesæt til fordøren, i stedet for at blive født, uden at forældrene overhoved italesætter det. Og det er sådan set karakteristisk for hele filmen.

Der er dog masser af sjove scener, og på en måde lykkedes det alligevel for filmen, hjemme hos os, at fange både de større og mindre børn.

Det er en fin lille tegnefilm, som jeg sagtens kan anbefale, hvis man mangler noget til hele familien og både har større og mindre børn, der skal se med. Der er dog ikke noget særligt at fremhæve ved hverken historien eller det visuelle i filmen, så den kan ikke få mere end 3 ud af 6 stjerner i min bog. Spørger du børnene ville de give den 5 stjerner. Derfor ender den på en 4’er i vores anmeldelse af den.

Hvilke film kan I selv anbefale at se hele familien? Vi trænger til lidt inspiration, så skyd løs i kommentarfeltet 🙂

 boss baby anmeldelse

2 kommentarer

  • Jannie

    ALT af Hayao Miyazaki. Hjælp jeg er en fisk. spirit. De gamle film lille Bertram kidnapningen og tre engle og fem løver. Bjørnebrødre. filmene om Kirikou. drengen der ville gøre det umulige. Alle de gamle Astrid Lindgren film Madicken, vi børn på krageøen, vi børn i Bulderby, Ronja Røver datter, Mio min mio osv. Supermagten Zorba, Turbo, Over hækken, skyllet væk, Charlie og chokolade fabrikken. ET, den uendelige historie, Narnia, Drengen og jernkæmpen, polarekspressen, Terabitha, Den sorte hingst, den fantastiske hjemrejse,

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kaos og kærlighed