kodning for børn spil
Børn

Robot, der lærer de mindste børn om kodning

Hvad er STEM-legetøj?

Hvis du er ude efter legetøj, der kan lære kodning til de mindste, så findes der en robot, der hedder ‘DOC the talking robot’. DOC er udviklet til børn fra 4 år. DOC er et såkaldt STEM-legetøj, der vinder mere og mere frem. STEM står for uddannelsesområderne Science, Technology, Engineering og Math (videnskab, teknologi, ingeniørarbejde og matematik). STEM-færdigheder dækker over færdigheder, som understøtter en videnskabelig forståelse af, hvordan verden fungerer i og på tværs af de nævnte områder, såsom: Matematisk, videnskabelig og teknologisk indsigt. Hvis du støder på forkortelsen STEAM, har man inddraget Arts (kunst), som du måske har lagt mærke til, at de seneste indlæg her på bloggen har handlet om.

DOC lærer børn om kodning

Nå, men det var et lille sidespring. Vi gav vores yngste spillet med DOC i 4 års fødselsdagsgave, og han synes den er vældig sjov. Det gør hans søster på 10 faktisk også 😀

At han så samtidig lærer noget om kodning, mens han leger med den, er bare en kæmpe bonus. DOC er nemlig en talende og sjov robot, der på en lærende måde introducerer børn til kodningens verden. Dette gør den for eksempel ved, at de kan kode robotten til at gå en bestemt rute på spillepladen. Den er med til at udvikle børnenes logiske tankegang. Samtidig kan den være med til at lære børnene om bogstaver, tal og farver.

Der medfølger også kort med opgaver, hvor børnene skal kode en bestemt rute. På den ene side af kortet er der en let opgave, og på den anden side er der en lidt sværere opgave, for de børn der er blevet øvet i at kode.

Der er også to sider på spillepladen – den du ser på øverste billeder og så en side med en by med veje.

kodning for børn spil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.