øvelser fra jorden horsemanship
Hesteliv

Hvad laver vi, når vi træner horsemanship?

øvelser fra jorden horsemanship
øvelser fra jorden horsemanship

Reklame: Der er reklamelinks i indlægget – disse er markeret med *

Jeg har siden, vi fik heste haft interesse i at lære lidt mere om at arbejde med sin hest fra jorden. Jeg har læst en del online og set youtube-videoer og lånt bøger. Især bogen ‘*I Harmoni med Hesten af Ute Lehmann er rigtig god.

Derudover kan jeg anbefale PDF-bogen fra Horsmanship-rideskolen, som kan downloades ganske gratis her.

Men selvom jeg læser en masse, så lærer jeg bedst, når der er nogen til at guide mig i gang. Bare det at holde hænderne rigtigt i øvelserne er svært for mig, så for nogle uger siden begyndte vi at gå til træning i horsemanship i Dragør.

Hvilke horsemanship-øvelser er vi startet med?

øvelser fra jorden horsemanship

Første gang vi var til træning øvede vi to ting. Den ene var bagpartsvending. Sådan at vi på sigt kan få hesten til at flytte sig, når vi beder den om det. Det er jo en helt basisting, så det er godt at få på plads.

Få hesten til at flytte bagpart

Vi starter med at longere hestene, og når vi så er klar, går vi ned i knæ og kigger på hestens bagpart. Hvis den så ikke reagerer, svinger jeg mit horsemanship-tov mod bagparten, det plejer at virke her. Hvis den fortsat ikke reagerer, rammer man bagparten med tovet. Når hesten har gjort, hvad jeg har bedt den om, slapper jeg straks af i kroppen, og ånder ud, så den fornemmer, at den har gjort det rigtige (præcis timing er vigtig, da presset skal stoppe, så snart hesten gør det, vi beder den om). Herefter går jeg mod den med blikket ned og roser den ved at ae den blidt på siden af halsen eller ryggen. 

Første gang til træning øvede vi også 8 taller rundt om nogle tønder.  Det havde både vi og hestene dog svært ved, så den øvelse venter vi nok lidt med endnu.

Få hesten til at bakke

Til vores anden træning fortsatte vi med at øve, at hesten flyttede bagpart. Derudover øvede vi os også på at få hesten til at bakke fra afstand ved at øge trykket gennem tre faser – flyt ved tegn med fingrene – let ryst på tovet – meget ryst med tovet. Lucy var en stædig banan, men Yldis gik fra kun at forstå at bakke ved fase 3; meget rysten med torvet til at bakke ved fase 2. Måske jeg skulle lave en video en dag, så det giver lidt mere mening 🙂

Jeg beskriver det så detaljeret, fordi det bliver sjovt at kigge tilbage om nogle måneder og se, hvor langt vi (forhåbentlig) er kommet.

Træner I horsemanship og jordarbejde, og hvilke øvelser har været mest brugbare for jer?

øvelser fra jorden

Læs mere om begyndelsen på vores liv med heste her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.